’Kapı’cı Star'dan Fransızlara kapı

Güncelleme Tarihi:

’Kapı’cı Stardan Fransızlara kapı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2007 00:00

Kayserili çelik kapı üreticisi Star Kapı, Fransızlarla işbirliğine giderek Fransız pazarına yönelik kapı üretmek için harekete geçti. 2008’de yeni fabrikanın yapımına başlayacak olan Star Kapı, Türkiye’deki üretimini de üç katına çıkarmayı planlıyor. Star Kapı, çelik kapı konusunda halkı bilinçlendirmek için de yeni bir kampanya hazırlığı yapıyor.

KAYSERİLİ çelik kapı üreticisi Star Kapı, Fransızlarla gideceği işbirliği sonrasında Fransız pazarına yönelik kapı üretecek. Star Kapı’ya ortak almayı düşünmeyen şirket, Fransızlarla Kayseri’de ayrı bir firma kuracak.

FRANSIZLARA KAPI ÜRETECEK: Star Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertuğrul, beş buçuk yıldır sektörde faaliyet gösterdiklerini ve 10 milyon YTL’lik ciroları olduğunu belirterek, Fransızlarla gidecekleri işbirliği sonrasında yeni şirket kuracaklarını bildirdi. Görüşmelerin devam ettiğini ve bu projenin 2008’de uygulamaya gireceğini dile getiren Ertuğrul, "Bu amaçla yeni bir tesis devralacağız ve 7 bin 500 metrekarelik alanda inşaat çalışmalarına başlayacağız. Teknolojik yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. Robot kaynak sistemleri kuracağız" dedi.

ÜRETİMİ ÜÇE KATLAYACAK: Star Kapı’nın Türkiye genelinde 300 noktada satış ağı bulunduğunu ve 9 ülkeye ihracat yaptığını da aktaran Ertuğrul, "Üç ülkede dağıtıcılık ve Ortadoğu’daki ülkelerde altyapı kurma çalışmalarımız var. Irak’ta dağıtıcılık yapacağız. Ürün portföyümüz çok geniş. Yıllık 30 bin çelik kapı üretiyoruz. Bunun yüzde 15’lik bölümü ihracat. Üretimimizi gelecek yıl, üçe katlayacağız. Avrupa ülkelerine de açılmayı planlıyoruz" diye konuştu.

ÇELİK KAPIDA BİLİNÇSİZLER: Ertuğrul, Türk insanının çelik kapı konusunda bilinçsiz olduğuna da değinerek, şunları söyledi: "Fiyatın ucuzluğuna bakarak çelik olmayan kapılar alıyorlar. İnsanlar çelik kapının ne olduğunu bilmiyorlar. 300 YTL’ye kapı satılıyor. Bu fiyata alınan kapı değildir ama çelik kapı diye satılıyor. İnsanlar cep telefonlarına bin YTL verirken, can güvenliklerini sağlayan kapılara özen göstermiyor. 300 YTL’ye çelik kapı yerine tahta kapı almaları daha iyi. Yeni başlatacağımız kampanyamızla insanları çelik kapı konusunda bilinçli olmaya davet edeceğiz."

Kameralı kapıyla zile çalan görünüyor

MUSTAFA Ertuğrul, çelik kapı alınırken dikkat edilmesi gerekenler ve kapılardaki teknolojik gelişmeler konusunda ise, şu bilgileri verdi: "Basit açılım tekniklerini kapılarımızda önlüyoruz. Kameralı, elektro manyetik sistemli kapılarımız var. Kameralı kapıda zili çalanın görüntüsü hemen bilgisayara geliyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!