Kanal İstanbul’a yeni güzergâh

Güncelleme Tarihi:

Kanal İstanbul’a yeni güzergâh
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 21:31

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  katıldığı bir televizyon programında bakanlığın projeleri hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Çılgın Proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinde çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirten Yıldırım, uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar sonucu sit bölgeleri konusunda tereddütler doğduğunu, güzergâh konusunun yeniden ele alınacağını dile getirdi. “Kanal İstanbul Projesi bizim çılgın projemiz, büyük proje, bu projeye hız vermemiz gerekiyor” diyen Yıldırım, “Projede aksaklık yaşanmaması için hazırlıklarımızı çok titiz yapıyoruz. Kanal güzergahındaki jeolojik yapılar var. Doğal ve tarihi sit alanları, yer altı su kaynakları, meraları dikkate aldığımızda, uzmanların yaptığı çalışmalarda bazı tereddütler oluştu. Bu yüzden de güzergah konusunu yeni baştan ele almak ihtiyacı doğdu. Vatandaşlarımızın çok aceleci davranmasını istemiyorum, bir hayal kırıklığı yaşamasınlar. ‘Şuraya kanal yapılacak, buraya hücum edelim’ diye düşünmesinler. Sonra bizi suçlamasınlar, bizim henüz ilan ettiğimiz bir güzergah yok. Bir takım güzergahlar havada uçuşuyor. Ne zaman ki ben, ‘güzergahımız budur’ derim, bağlayıcı olan o güzergahtır” diye konuştu. 

Haberin Devamı

KÖPRÜ AĞUSTOSTA

Kanal İstanbul’a yeni güzergâh


Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Ağustos’ta yollarıyla beraber açılacağını da müjdeleyen Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: “İzmir’den İstanbul’a körfez köprüsü, dünyanın 4. büyük köprüsü nisan sonunda hazır olacak. Bursa’ya kadar, Gemlik’e kadar açılacak, yıl sonu Bursa’ya erişecek. 2018’de de Manisa-Bursa arası açılacak, Manisa-İzmir arası da bu yıl sonu açılacak. Avrasya Tüneli bu sene sonu bitiyor. Sarayburnu’ndan giriyor, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nin önünden çıkıyor. 3 katlı tünelin de ön hazırlık çalışmaları başladı. Bu büyük bir proje; 17 metre çapı var, hem metro geçecek, hem otomobiller geçecek. Bunun ihalesi hemen olmaz. Çünkü boğazı geçeceği için önce güzergah etütleri yapılacak, geçeceği zeminin kayalık olması lazım, çok geniş sondajlar yapılacak. Karada ve denizde istasyon yerlerinin sondajı yapılacak, jeolojik etütler yapılacak. Bu 2 sene sürecek. 2 sene sonra güzergah çıkacak, sonra ihale süreci başlayacak.”

Haberin Devamı

‘Kanal’ manzaralı proje diye satıldı

KANAL İstanbul’un Küçükçekmece,  Başakşehir , Arnavutköy ilçelerinden geçip Karadeniz ile Marmara Denizini birbirine bağlaması bekleniyordu. Son aylarda satışa çıkan çok sayıda konut projesinde KANAL İstanbul pazarlama aracı olarak kullanıldı. Gerek yeni gayrimenkul projelerinde gerekse gayrimenkul ilanlarında ‘Kanal İstanbul’ mazaralı ya da ‘Kanal İstanbul’a komşu’ ifadeleri kullanılarak, projenin prim beklentisi yükseltildi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!