Kamuya Twitter kullanma teşviği

Güncelleme Tarihi:

Kamuya Twitter kullanma teşviği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 01:14

HÜKÜMETİN 2014 programında ‘Gezi’ olaylarında hedef alınan Facebook ve Twitter gibi sosyal medyanın kamu kurumlarında kullanımının teşvik edilmesi yer alıyor.

Haberin Devamı

Buna göre Facebook ve Twitter gibi internet paylaşım sitelerinin daha etkin kullanılması için kamu kurumlarına dönük bir sosyal medya rehberi hazırlanacak. 2014 programında dikkat çeken diğer konular şöyle:

-Ekonomik ve Sosyal Konsey’in (ESK) yasal ve fonksiyonel altyapısını güçlendirecek düzenlemeler yapılacak.
-Bankalarla yapılan protokoller çerçevesinde borçlunun banka mevduat hesabına elektronik ortamda haciz konulabilmesine yönelik bilgi işlem altyapısı oluşturulacak.
-Taşıt Kanunu günün şartlarına uygun olarak yenilenecek, kamuda sağlıklı bir taşıt envanteri oluşturulacak. Hizmet alımı yoluyla taşıt tedarikinde tasarrufu temel alan kriterler geliştirilecek. Finansal aracılık sektörünün etkin yapıya kavuşturulması amacıyla sistemik öneme sahip bankaların belirlenmesine yönelik metodoloji açıklanacak.
-Genel yönetim kapsamındaki idarelerde ihtiyaç fazlası personelin nakline ilişkin yasal ve idari düzenlemeler yapılacak.
-Kentsel rantların değerlendirilmesi ve emlak vergisi dahil yerel yönetim gelirlerini artıracak yasal düzenleme yapılacak.
-Hayvancılıkta et üretiminin artırılması ve uygun fiyatla tüketiciye ulaştırılması amacıyla bölgesel programlar başta olmak üzere etçi tip sığır ve koyun yetiştiriciliğinin geliştirilmesine ağırlık verilecek et ve süt fiyatlarında istikrarsızlık oluşması önlenecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!