Kamu mevduatı arapsaçına döndü

Güncelleme Tarihi:

Kamu mevduatı arapsaçına döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

ANASOL-D Hükümeti, kamu mevduatı konusunda bir türlü kesin bir karar veremiyor. Kamu mevduatının hangi bankalarda tutulacağı konusunda sürekli karar değiştiren Hükümet, mevduat tutan kamu kuruluşları ve KİT'leri de, kamu bankalarını da, sürekli değiştirdiği mevzuatla şaşkına çevirdi.

Daha 10 gün önce kamu mevduatının hangi bankalarda tutulacağı konusunda bir genelge yayımlayan Başbakan Mesut Yılmaz, dün konuyla ilgili bir genelge daha yayımlayarak, kamu mevduatlarının tutulacağı bankaları yine değiştirdi. Kamu mevduatı konusunda devre dışı bırakılan Vakıfbank, dünkü genelge ile yeniden kapsama alındı. Refahyol Hükümeti'nin uygulamaya soktuğu ‘‘KİT Havuzu’’ sistemini göreve gelince değiştiren yeni Hükümet, kamu mevduatının Ziraat Bankası'nda toplanmasını öngördü. Ancak diğer kamu bankalarının itirazı üzerine bu yeni sistemin uygulamasını 3 ay süreyle erteleyen Hükümet, Aralık ayında zamanı gelen yeni uygulamayı, bir kez daha 3 ay süreyle erteleme kararı aldı.

İkinci ertelemenin üzerinden henüz bir ay geçmişken, 14 Ocak günü bu kez Başbakan Mesut Yılmaz kamu kuruluşlarına gönderdiği genelge ile; kamu kuruluşlarının mevduatlarının Ziraat Bankası'nda vadesiz ve faizsiz olarak tutulup, KİT ve belediye mevduatlarının vadeli hesaplarda ve Ziraat, Halk ve Emlakbank olmak üzere, 3 kamu bankasında toplanmasını öngördü. Ancak bu arada kapsama dahil edilmeyen ve şu anda büyük KİT mevduatlarına sahip olan Vakıfbank'ın itirazı üzerine Başbakan Yılmaz, üzerinden daha 10 gün geçmişken, genelgesini bir kez daha değiştirdi.

Dün ilgili kuruluşlara gönderilen genelge ile yeniden KİT ve belediye paralarının vadeli olarak tutulacağı bankalar arasına, üç bankanın yanısıra Vakıfbank da dahil edildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!