Kamu kaliteyi sevdi

Güncelleme Tarihi:

Kamu kaliteyi sevdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2001 00:00

Kalite Derneği'nin (KalDer) düzenlediği Ulusal Kalite Ödülleri kapsamına bu yıl ilk kez dahil edilen kamu sektörü kategorisine 4 kuruluş aday oldu.
Haberin Devamı

KalDer'den yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı, Kocaeli Sanayi Odası, Osmangazi Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ödül için başvurdular.

Başvuruda bulunan kuruluşların dokümanlarının Kalite Ödülü Yürütme Kurulu'na ulaşmasının ve değerlendirme ekiplerinin oluşturulmasının ardından bireysel değerlendirme süreci de başladı. Saha ziyaretlerine kalan kuruluşlara saha ziyaretleri 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Değerlendirme sürecinin tamamlanmasından sonra, Kamu Sektörü Ulusal Kalite Ödülü, 9-10 Mayıs 2001'de Ankara'da düzenlenecek Kamu Sempozyumu'nda sahibini bulacak.

Aday kuruluşlar

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı (EARGED), eğitimde ulusal ve uluslararası çağdaş standartların ötesine geçmek amacıyla birçok çalışmalar yapıyor. Bunlardan birisini de, eğitimde yaratıcılığı ortaya koyacak bir model ve bir eğitim felsefesi olarak 23 ilde 208 okulda yürütülen Müfredat Laboratuvar Okulu (MLO-Pilot Okullar) uygulaması teşkil ediyor.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye'nin ilk "Bebek Dostu" hastanesi olarak UNICEF tarafından ödüllendirildi. Hastane, 1993 yılında Avrupa İhtisas Birliği Mübadele Programı için seçildi. Ayrıca, 2000 yılında da Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği ile üreme sağlığı-iletişim ve kalkınma konularında Uluslararası Eğitim Merkezi olarak belirlendi.

Kocaeli Sanayi Odası, 1989 yılında Türkiye'nin 11. sanayi odası olarak kuruldu. Bugün ilde bulunan 25 sanayi sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların ihtiyaçlarını karşılayan Oda, ülke ekonomisine katkıda bulunan faaliyetler yürütüyor.

Osmangazi Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Eskişehir merkezinin yanında Bilecik, Afyon ve Kütahya'nın yer aldığı bölgede hastalara hizmet sunuyor. Osmangazi Üniversitesi, TSE-EN-ISO 1001 Kalite Sistem Belgesi'ne sahip ikinci kamu üniversitesi olma özelliğini taşıyor. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!