‘Kadınsız toplum yarınsızdır’

Güncelleme Tarihi:

‘Kadınsız toplum yarınsızdır’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 00:45

Cinsiyet eşitliği için mücadele eden HeForShe’nin “10x10x10 Etki Programı” kapsamında dünyadaki 10 şirket liderinden biri seçilen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Davos’ta ‘Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur’ çağrısı yapacak. Koç, düzenlenecek oturumda Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Emma Watson’ın sorularını yanıtlayacak.

Haberin Devamı

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından yürütülen ve cinsiyet eşitliği için küresel bir dayanışma hareketi olan HeForShe’nin “10x10x10 Etki Programı” kapsamında dünyadaki 10 şirket liderinden biri seçildi. Program çerçevesinde cinsiyet eşitliği çalışmalarıyla ilgili 3 temel taahhütte bulunan şirket liderleri, 22 Ocak’ta Davos’ta bir araya gelecek. Moderatörlüğünü Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Emma Watson’ın üstleneceği toplantıda, liderler bir yılda kat ettikleri mesafeyi kamuoyu ile paylaşacaklar.

‘Kadınsız toplum yarınsızdır’



Davos’ta Emma Watson’ın sorularını yanıtlayacak olan Mustafa Koç, ‘Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur’ çağrısını tekrarlarken, daha iyi bir yaşam ve iş ortamı için cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulayacak. 

Haberin Devamı

EYLÜL 2014’TE BAŞLADI

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) dünya çapında Eylül 2014’te başlattığı ve Mart 2015’te Koç Topluluğu’nun Türkiye’deki ana destekçisi olduğu HeForShe kampanyası ses getirmeye devam ediyor. HeForShe kampanyası kadın-erkek herkesi toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarını savunmaya çağırıyor. HeForShe’nin Küresel Etki Lideri’nden biri olan Mustafa Koç, 22 Ocak’ta Davos’ta gerçekleşecek 10x10x10 Etki Programı etkinliğine katılacak. Mustafa Koç’un yanı sıra toplantıda Mc Kinsey, Vodafone, Twitter, Unilever, Barclays, Schneider Electric, PwC, Accor ve Tupperware Yönetim Kurulu Başkanları da projeye sağladıkları katkıyı katılımcılarla paylaşacak. Mustafa Koç, 10x10x10 Etki Programı dahilinde Koç Holding’in taahhüt ettiği 3 alan hakkında bilgi verecek. Bu taahhütler, HeforShe’nin Türkiye destekçiliği kapsamında 2017’ye kadar 4 milyon destekçiye ulaşmak, 2020 yılına kadar en az 100 bin kişiye cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık eğitimi vermek ve toplumsal cinsiyet duyarlı işyeri kültürünü güçlendirilerek eşitliği sağlamak şeklinde belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!