Kadınlara özel yatırım şirketi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara özel yatırım şirketi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 21:06

Kadınlar tarafından hayata geçirilen girişimlerin desteklenmesi için çalışmalarını hızlandıran Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) yeni bir projeye başlıyor. “TİKAD Yatırım AŞ” girişimlere sadece finansal katkı vermekle kalmayıp, stratejik planlamadan profesyonel gelişime kadar girişimci kadınların her an yanında olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İş Kadınları Derneği (TİKAD), kadınların ekonomik hayata katılımının artırılması ve güçlendirilmesi için somut adımlar atmaya devam ediyor. TİKAD üyeleri tarafından kurulacak “TİKAD Yatırım A.Ş” kadınların hayata geçirdiği girişimlerin desteklenmesi için sadece finansal katkı vermekle kalmayacak, aynı zamanda mentorluk, stratejik planlama, networking ve profesyonel gelişim için de onlarla el ele verecek.

TİKAD, “Kapsayıcı nitelikte bir Kadın Yatırımcı Fonu’nu” hayata geçirmeden önce Türkiye’deki kadın girişimci ekosisteminin temel zaaflarını ve eksikliklerini tespit etmek için bir araştırma yaptırdı. Araştırma sonuçları kadın girişimcilerin sadece sosyal ve kültürel sebeplerle değil, somut finansal ve profesyonel teknik eksiklikler nedeniyle de büyümekte ve performans artırmakta zorlandıklarını gösteriyor. Bu nedenle TİKAD üyelerinin oluşturacağı yeni şirketin, gelişmekte olan kadın girişimlerine çok boyutlu ve kapsamlı bir destek vermesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

EN SORUNLU ALAN

Yapılan çalışmanın önemine işaret eden TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, şöyle konuştu: “Kadınlara destek vermek için kadınlar tarafından kurulan böyle bir yatırım destek şirketi kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Şirket, işletmesini kurmuş, belli bir aşamaya getirmiş ve büyüme konusunda tıkanmış girişimci kadınlar için bir kaldıraç etkisi yaratmayı ve kadınların Türkiye üretim ekonomisi içindeki hacimlerinin büyütülmesini hedefliyor. TİKAD’ın yaptırdığı araştırmada ‘kaldıraç finansmanına’ ihtiyaç duyan kadın girişimci oranının yaklaşık yüzde 35 civarlarında olduğu tespit edilmiş durumda. Aynı araştırmaya göre kadınlar büyük emeklerle kurdukları bu işletmelerini büyütebilmek adına finansman bulma konusunda erkeklerden çok daha çekingen davranıyorlar. Para konusunda konuşmak sosyo-kültürel olarak kadın girişimcilerin en fazla sorun yaşadığı alan.”

YENİ BİR SOLUK GETİRECEK ÇALIŞMA

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, “TİKAD ‘kadından kadına’ ağını hayata geçirerek psikolojik engellerin ve sosyo-kültürel davranış kalıplarının dışında bir ekosistem yaratma hedefiyle yola çıkıyor. TİKAD üyeleri, ülkemizin yarı nüfusunu oluşturan kadınların, ekonomik refahtan hak ettikleri payı almaları ve ülke ekonomisinin yeni dinamosu haline gelebilmeleri için bu tür girişimlerin öncüsü ve teşvik edicisi rolünü üstleniyor. Hedef; 2023’te kadınların Türkiye ekonomisine yaptıkları katkının 250 milyar dolara ulaşması. TİKAD Yatırım A.Ş. işkadınlarının rekabet yerine işbirliğine özendirildiği bu yeni proje ile alanında bir ilk niteliği taşıyacak ve kadın girişimci ekosistemine yeni bir soluk getirecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!