Kadınlar festivali İstanbul’da başladı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar festivali İstanbul’da başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2021 07:00

5-6-7 Mart tarihleri arasında dijital olarak düzenlenecek WOW Dünya Kadınlar Festivali İstanbul, British Council ve Sabancı Vakfı iş birliği ile gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Festival, British Council ve Sabancı Vakfı YouTube hesaplarından ücretsiz izlenebiliyor. Festival ilk kez Birleşik Krallık’ta 2010’da kadın ve kız çocuklarını kutlamak, potansiyellerini kısıtlayan engelleri anlamak için ve karşılaştıkları sorunlara dair farkındalığı artırmak ve bu sorunlara kolektif çözümler geliştirmek amacıyla düzenlendi. Festivalle birlikte bu hareketin içinde yer alıyor. British Council ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ve 100’den fazla kişi ve kurumun katıldığı festival, YouTube hesaplarından ücretsiz izlenebiliyor.

KAYBETME RİSKİ

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Kadın hakları mücadelesinde en güncel konuları tartışacağımız bu heyecan verici festivalde aynı zamanda kazanımlarımızı kutlayacağız. Sabancı Vakfı olarak, 47 yıldır kadınlar ve kız çocukları her zaman önceliğimiz oldu. Pandemi sürecinde de maalesef, özellikle kadın hakları alanında uzun yıllardır elde edilen kazanımları kaybetme riskiyle karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin raporuna göre; pandemi nedeniyle dünya genelinde 47 milyon kadın ve kız çocuğu aşırı yoksulluğa sürükleniyor. Erken yaşta evlilikler ve kız çocuklarının okulu bırakma oranlarında artış bekleniyor. Ayrıca, kadına yönelik şiddet vakalarının en az yüzde 20 oranında arttığı görülüyor. Böylesi bir zamanda güç birliği yapmaya ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!