Kadınlar boyacı olmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar boyacı olmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2011 13:21

Türkiye’de kadınlar ilk kez boyacı oluyor. İstanbul Bahçelievler’den 13 ev kadını kendilerine meslek olarak ‘inşaat boyacılığını’ seçtiler.

Haberin Devamı

Ankara’ya eğitim görmek üzere gelen kadınlar, üç haftalık kursun ardından yapılacak sınavı geçmeleri halinde ‘resmen inşaat boyacısı’ olacaklar. Sertifikaları AB ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada geçerli olacak.

Actus Sağlık Araştırmaları ve Sosyal Stratejiler Geliştirme Merkezi’nin öncülüğünde Bahçelievler Kaymakamlığı’nın desteğiyle başlatılan ‘Kadın İnşaat Boyacıları Eğitim Projesi’ hayata geçiyor.  Aile bütçelerine katkıda bulunmak üzere meslek edinmeye karar veren 18-35 yaş arasında, en az ilkokul mezunu kadınlar, üç haftalık eğitim süresinin iki haftasını tamamladılar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla düzenlenen proje tanıtım toplantısında kadın boyacı adaylara, iş sağlığı ve güvenliği ilk yardım eğitimi katılım belgesi ile baretleri verildi.  Bakan Çelik, kadınlara baretlerini giydirirken;  “Evimizi hanım kardeşlerimize teslim etmek her açıdan daha güvenli. Vitrindeki fincanların, bardakların kırılmayacağını; koltuklara, parkelere boya damlamayacağını bilmek çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

Çelik, Türkiye’de 2.5 milyon işsiz olmasına karşın hala işverenlerin ‘işçi bulamamaktan’ şikayet ettiklerine dikkat çekti. İş arayanla eleman arayanların buluşturulması noktasında özellikle vali ve kaymakamlara büyük görev düştüğünü anımsattı.

MESA İnşaat, Marshall Boya, OMEGA Organizasyon tarafından desteklenen eğitim projesinin tanıtımının ardından aday boyacılar, eğitim atölyesinde uygulamaları olarak maharetlerini sergilediler. Bakan Çelik, “Önce İNTES Başkanı Şükrü Bey hanım kardeşlere evini boyatacak. Sonra da ben” dedi.

Kadın boyacı adayların kıyafetleri ise Modacı Selda Eruzun tarafından tasarlandı. Gri tulum, beyaz tişört ve önlerinde pembe iğneden oluşan kıyafetler büyük beğeni topladı. Eruzun, İstanbul’daki kadın taksicilerin de kıyafetlerini tasarlamıştı.

Kursu tamamlamayı başaran kadınlar Actus bünyesinde yer alan firmada çalışmaya başlayacaklar. Kadın boyacılar için bir de internet sitesi ve çağrı merkezi oluşturulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!