Kadıköy'de diyaliz hastası milyonere kâbus yaşattılar

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde diyaliz hastası milyonere kâbus yaşattılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 11:20

Akılalmaz iddialar... Sabri E. (62) 10 yıldır diyaliz tedavisi görüyor. İddiaya göre E.’nin, tedavi gördüğü merkezde uygunsuz görüntüleri çekildi; uyutulduğu sırada evindeki para kasasının yedeği yaptırıldı. Sabri E. ve eşi A. E. evde bulundukları bir gün 3 kişi zorla evlerine girdi kasadan 40 bin lira aldı. Bu olaydan 4 ay sonra da bu kez 4 kişi, kendilerine polis süsü vererek E. çiftini araba ile kaçırdı. E. çifti eve döndüklerinde kasadaki altın ve paraların olmadığını gördü. 8 milyon liraya yakın paraları alındığı öne sürülen çiftin emniyet ve savcılık ifadeleri ise tüyler ürperici. Diyaliz merkezinin suçlanan sahibi G. E. ise “Bize bağış yaptı. O para ile lüks bir otomobil aldık. Bu otomobil ile Sabri E.’yi zaman zaman ben zaman zaman da eşim evinden alıp merkeze getiriyorduk” dedi

Haberin Devamı

Sabri E. ve 60 yaşındaki A. E. çiftinin çocukları olmadı. Sabri E.’nin babasından yıllar önce 30 dönümlük arazi kaldı. Kurtköy’de bulunan bu arazi zaman

Kadıköyde diyaliz hastası milyonere kâbus yaşattılar

içinde havalimanın yapılması ile değerlendi. E. imarlı olan bu arsada kat karşılığı konut yaptırdı. E.’nin payına 40 daire düştü. E. söz konusu daireleri satarak paranın önemli bir bölümünü bankaya yatırdı. E. çifti Fenerbahçe Stadı’nın hemen yanındaki evlerinde yaşamlarını sürdürürken Sabri E. böbrek sorunu yaşamaya başladı ve diyaliz tedavisi almaya başladı.

MERKEZİN SAHİPLERİ VE İKİ HEMŞİRE...
E., Kadıköy’de bulunan bir diyaliz merkezine gitmeye başladı. Bu merkez daha sonra Maltepe’ye taşınınca Sabri E. buraya gidip gelmeye başladı. Sabri E. ve eşinin savcılık ve emniyet ifadeleri de, yaşadıkları kâbusun gerisinde bu diyaliz merkezinin sahibi çift ile burada görevli iki hemşirenin bulunduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

SUCU GELDİ SANDI KAPIYI AÇTI
Tutanaklara göre E. çifti ilk olayı geçtiğimiz 25 Haziran akşamı yaşadı. Anılan gün ortası A. E. sucunun telefonunu arayarak su siparişi verdi. Bu sırada Sabri E. ise diyalizden yeni gelmiş kanepeye uzanarak dinleniyordu. Kısa süre sonra kapının zili çalındı. A. E., gelen kişinin sucu olduğunu düşünerek kapıyı açtı.

ETERLE BAYILTMAK İSTEDİLER
Ancak, bu sırada kapıda bulunan üç kişi A. E’ye yöneldi. Bu kişilerden biri, elindeki eterli pamuğu A. E.’nin yüzüne tutmaya çalıştı. E. bu duruma karşı koydu. Bu kez ikinci bir kişi daha A. E.’ye yöneldi. E. o sırada yere düştü bir dişi kırıldı. Bu iki kişi, eterle bayıltamadıkları A. E.’ye bayıltıcı iğne yapmaya çalıştı ancak başaramadı. Sabri E. olan bitenden habersiz boğuşmanın olduğu yere geldi.

BAŞINA SİLAH DAYADI PARAYI ALDI
Tam o sırada üçüncü kişi belindeki silahı Sabri E.’nin başına dayayarak para kasasının olduğu odaya yöneldi. A. E. diğer iki kişiden kurtulmaya çalışırken, Sabri E. silah zoru ile kasayı açtı ve 40 bin TL para çıkararak bu kişiye verdi. Bu kişi, bu esnada Sabri E.’ye birkaç boş kağıda da imza attırdı.

Haberin Devamı

GERÇEK SUCU POLİS ÇAĞIRDI
Üç kişi, geldikleri gibi hızla binadan ayrıldı. Bu sırada E. çiftinin komşularından biri, gelen iki kişinin Altıyol yönüne, diğer kişinin ise Bostancı yönüne giden minibüse bindiğini gördü. E. çifti evde çaresiz bir biçimde yaşadıkları şokun içindeyken kapının zili bir kez daha çaldı. Bu kez, gerçek sucu geldi. Sucu, kapının eşiğinde E. çiftinin durumunu görünce önce ambulansa sonra polise haber verdi.

İKİNCİ DEHŞETİ 20 EKİMDE YAŞADILAR
Polis ekipleri eve geldi inceleme yaptı. Polisler, stat kamerasında eve giren kişilerin görüntüsüne ulaştı. Polisler bu görüntüleri Sabri E.’ye de gösterdi. E. çifti ertesi gün Erenköy Polis Merkezi’ne giderek ifade verdi. E. çifti bu olay ile ilgili soruşturmanın sonucunu beklerken 20 Ekim sabahı daha büyük bir dehşeti yaşadı.

Haberin Devamı

TAKSİYE BİNDİKTEN HEMEN SONRA
Savcılığa yapılan suç duyurusu ve ifade tutanaklarına göre Sabri E., daha önce gittiği diyaliz merkezine gitmeme kararı aldı. E., Kadıköy’de bulunan bir üniversite hastanesinin diyaliz merkezine haftada 3 kez gidiyor. 20 Ekim günü saat 06:10 sıralarında evde çıkan E. çifti taksi ile diyaliz merkezine gitmeye çalışıyordu. Çift taksiye bindikten sonra kısa bir yol aldıktan sonra taksi şoförü durmak zorunda kaldı. Taksiyi takip eden gri renkli iki otomobili taksiyi sıkıştırarak durmasını sağladı.

‘ŞİKÂYET VAR BİZİMLE GELİN’
Taksinin önünde duran araçtan iki kişi indi ve E. çiftine yöneldi. Sahte polis kimliği gösteren iki kişi, “Çocuk Şube Polisiyiz, hakkınızda şikayet var bizimle karakola gelin” dedi. E. çifti tereddüt ederek taksiden inmek istemedi. Ancak, kendilerine polis süsü veren kişilerin tepkisi sonrası taksiden inerek bu iki kişinin otomobiline bindi.

Haberin Devamı

ANAHTARI ARKADAKİ ARAÇTAKİLERE VERDİLER
Bu kişiler, Sabri E. çiftinin cep telefonunu, anahtarlığını ve kimliğini aldılar. Bu iki araç bir süre yol aldıktan sonra yolun kenarına çekerek kısa süre durdular. Bu sırada, Sabri E.’den aldıkları anahtarları arka araçtaki kişilere veren sahte polisler E. çiftini 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçirerek Avrupa yakasına getirdi.

‘DİYALİZE GİRMEM GEREKİR’ DEDİ
Sabri E. bu sırada diyalize girmesi gerektiğini ağrıları olduğunu söyledi. E. çifti bir saat 15 dakika kadar dolaştırıldıktan sonra Kadıköy’deki diyaliz merkezinin yakınına bırakıldı. Bu esnada Sabri E.’den aldıkları eşyaları da iade ettiler. Sabri E. tedavisi bittikten sonra eşi ile birlikte evine geldi.

Haberin Devamı

Sabri E. cebinden anahtarlığı çıkardı ancak kapı anahtarının olmadığını gördü. Çift kısa bir şaşkınlık yaşasa da önemsemedi. A. E. çantada anahtarını çıkardı ve kapıyı açmaya çalıştı. A. E. kapının kilidini iki kez çevirerek çıkmasına karşın kapı kilidinin bir kez çevrili odlunu gördü. E. çifti eve birilerinin girdiğini o anda anladı. Çift eve girdikten hemen sonra para ve altınların olduğu kasaya yöneldi.

HEM ALTINLARI HEM PARALARI
Çift önce, kasanın yedek yaptırılmış 4 anahtarını buldu. Kasayı açan çift, 20 bin TL, 39 adet Cumhuriyet altını, bir gerdanlık, bir zincir kolye ve 13 adet ince bileziğin olmadığını gördü. Çift bir kez daha polisi aradı ve polisler eve geldi. Çift yaşadıkları bu olay ile ilgili de İskele Polis Merkezi’ne ifade verdi. Çiftin bir komşuları da, olay günü saat 06:40 uzun boylu, kahve rengi ceketli ve sırt çantası taşıyan bir kişinin apartmandan çıkarak Kızıltoprak yönüne gittiğini söyledi.

ŞANTAJLA İMZA ATTIRDILAR
A. E. savcılık şikayetinde başına gelen tüm olayların eşinin eskiden gittiği diyaliz merkezi olduğunu öne sürdü. E., merkezin sahibi G.E.’nin Sabri E.’ye aldırdığı lüks otomobil ile diyalize getirip götürdüğünü söyledi. E. dilekçesinde, eşinin daha önce G.E.’ye birkaç kez para verdiğini ancak daha sonra para vermek istemediği sırada bir kez daha silahla tehdit edildiğini söyledi.

8 MİLYON LİRAMIZI ALDILAR
A. E. eşinin bu diyaliz merkezine 2 lüks otomobil, 4 de hasta taşıma aracı aldığını belirterek “Diyaliz merkezinde yapılan tedavi sırasında eşime, tehdit ve şantajla boş kâğıtlara imza attırılarak 8 milyon liraya yakın paramızı aldılar. Çok büyük tehdit içerisindeyiz. Sürekli takip ediliyoruz” dedi. Ancak bu başvurudan 3 gün sonra soruşturmaya bakan savcı kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Aile şimdi yeni bir suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

‘HEDİYE ALMAK İSTEDİ’
Diyaliz merkezinin sahibi G. E. ise hurriyet.com.tr’nin soruları üzerine şu açıklamayı yaptı: “Sabri E. 6-7 yıldır bizim merkezde tedavi görüyordu. Bir süre önce ayrıldı. Ayrılmasının sebebi, hemşireler ile yattığını söylüyordu... Bu kişiden ben veya eşim para almadı. Bir ara bağış yaptı. Bu para ile araba alındı. Hediye almak iste o yüzden bağışı kabul ettik. BMW marka bu otomobil ile Sabri E.’yi, zaman zaman evinden alıp merkeze getiriyor, tedavi sonrası evine bırakıyorduk. Zaman zaman ben zaman zaman da eşim bu kişiyi otomobil ile alıyorduk. Ben bu kişiden para istemedim, bildiğim kadarı ile eşim de istemedi” dedi. G.E. bu konuşmadan hemen sonra tepki göstererek telefonu kapattı.

 

BAKMADAN GEÇME!