Japon Juki, Trakya'ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Japon Juki, Trakyaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Japonlar, Trakya Serbest Bölgesi'nde yatırıma hazırlanıyor. Dikiş makinası üreticisi Juki Corperation Yönetim Kurulu Başkanı Takeo Yamaoka, ‘‘Trakya Serbest Bölgesi'ne aktif bir şekilde katılmayı düşünüyoruz’’ dedi.

Juki firmasının üst düzey yöneticilerinden oluşan bir heyet, Şahinler Grubu'nun Çorlu'da inşa ettiği ve 5 yıl içinde tam faaliyete geçecek olan Trakya Serbest Bölgesi'ni ziyaret etti.

Yamaoka, Trakya Serbest Bölgesi'nin, Çin'de devletin önderliğinde bir devlet projesi olarak gerçekleştirilen proje ile aynı olduğunu belirtti. Yamaoka, şöyle devam etti:

‘‘Eski SSCB'nin dağılmasından sonra ortaya çıkan yeni tabloda Türkiye, Avrupa ve Orta Asya için merkez olarak önemli bir rol oynayacaktır. Bir anlamda Türkiye, bir merkez olarak civarındaki ülkelerle yapılan iş alışverişlerinde ticari köprü olarak kabul edilmektedir.’’

Şahinler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ise, tekstil ihracatında gösterdiği başarıya paralel olarak, moda ihraç eden bir ülke konumuna gelen Türkiye'nin, bundan sonra tekstil makinaları ihracatı yapan bir ülke olacağını söyledi.

Şahin, 5 yıl içinde tam kapasiteyle faaliyete geçecek olan Trakya Serbest Bölgesi'nin, bölgeye 500 milyon dolar yabancı sermayenin akışını sağlayacağını kaydederek, 2 milyon metrakerelik bir alan üzerine kurulacak Trakya Serbest Bölgesi'nin kendi öz kaynaklarıyla finanse edileceğini söyledi.

Bölgenin altyapısını kendilerinin yapacaklarını ifade eden Şahin, bölgeye 1 milyar dolarlık bir yatırım yapılmasını beklediklerini anlattı.

TEKLİF ÇOK

Bölgeye gelmek için yurt içi ve yurt dışından çeşitli teklifler yapıldığını belirten Şahin, bir Alman firmasından bu konuda söz aldıklarını açıkladı.

Konuşmasında tekstil sektöründe kriz yaşandığına dair söylentilere de değinen Şahin, sektördeki birkaç firmanın içinde bulunduğu bu durumdan, bütün sektörün kötü olduğuna dair dedikoduların çıkarılmasının son derece yanlış olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!