Jandarma, İSKİ’de rüşvete suçüstü yaptı

Güncelleme Tarihi:

Jandarma, İSKİ’de rüşvete suçüstü yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2009 00:00

İstanbul Su ve Kanalizasyon İşletmeleri (İSKİ) Sazlıdere Havza Şefi Saniye Şahinkanat, Alibeyköy Havza Şefi Avni Alaağa ile Harita Müdürlüğü ile Çevre Koruma Müdürlüğü’nde görevli 4 memur da aralarında bulunduğu hafriyat çetesi üyesi 16 kişinin sorguları sürüyor.

Operasyonu düzenleyen jandarma, kendilerini İSKİ ile sorunu bulunan kişiler olarak tanıtan ekiplerin, örgüt lideri Avni A. ve örgüt yöneticisi Saniye Ş. ile temasa geçtiğini açıkladı. Jandarma, yapacakları usülsüzlük karşılığında 2 örgüt yöneticisi ile 2 bin TL’ye el sıkıştı. Jandarma ekipleri 11 Mayıs günü bir kafeteryada buluştukları Avni A. ve Saniye Ş.’ye seri numaları daha önce alınmış para verdi. İki İSKİ görevlisi suç üstü yakalandı. Baskında 2 çete üyesi yakalandı. Yapılan üst aramasında şüphelilerin üzerinde jandarmanın verdiği 2 bin TL bulundu. Operasyonun devamında şüpheli Hidayet A., İbrahim Y., Nurettin U., Zafer K., Eyüp T., İsmail Ç., Özcan Mustafa Ö., Hasret D., Mehmet K., Lütfü A., Celal T., Nihat Ö., Gökalp A. ve Atilla E. gözaltına alındı. Aramalarda 1 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 9 mm çapında 24 tabanca fişeği, 23 av tüfeği fişeği, 9 kurusıkı tabanca fişeği, 1 dizüstü bilgisayar, 1 masaüstü bilgisayar kasası, 1 harici bellek, 1 flash bellek, seri numaraları alınmış 2000 TL para, 2 banka hesap cüzdanı, 6 ajanda, 2 not káğıdı, 1 klasör evrak, 12 cep telefonu, 15 sim kart ele geçirildi.

Genel Müdür: Gözaltıyla haberim oldu

İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, soruşturmanın gizli devam ettiğini belirterek, "Ben de adamlar gözaltına alındıktan sonra haberim oldu" dedi. Soruşturmanın gizli devam etmesi nedeniyle kendisine de herhangi bir bilgi verilmediğini ifade eden Mevlüt Vural, her dönemde havzalara kaçak hafriyat dökmek ve kaçak yapı yapmak isteyenler olduğunu, gözaltına alınan 5 İSKİ personelinin de bunlar ilintili olabileceği gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi. Mevlüt Vural, sözkonusu personellerle ilgili kendisinin de idare soruşturma başlattığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!