Jackson Hole için nefesler tutuldu

Güncelleme Tarihi:

Jackson Hole için nefesler tutuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 00:00

Uluslararası piyasaların merkakla beklediği ‘Jackson Hole’ bugün gerçekleşecek.

Haberin Devamı

İlk kez 1978 yılında düzenlenen toplantı ABD Merkez Bankası (FED)  tarafından her yıl düzenli olarak Wyoming eyaletinin Jakson Hole kasabasında  gerçekleştiriliyor. Toplantıya merkez bankası başkanları, dünyaca ünlü  akademisyenler ve basın mensupları katılıyor. Bu yıl ki toplantıya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem  Başçı’nın da katılması bekleniyor.

Finansal piyasalar bu yılki Jackson Hole toplantısına büyük önem  veriyorlar. Daha önceki iki parasal genişlemenin duyurulduğu bu toplantıda FED  Başkanı Ben Bernanke’nin konuşması piyasaların en öncelikli gündem maddesini  oluşturuyor. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İntegral Menkul  Değerler Analisti Egemen Candır, ABD ekonomisinde, büyümeler ve toparlanmalar  görülmesine rağmen bu çabaların sınırlı kalması durumunun FED tarafında endişelere yol açtığını ve bu durumun devam etmesi halinde parasal genişleme  alternatiflerinin uygulamaya geçebileceğini düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Karar için erken

Zirvede Bernanke’nin bir karar açıklamasının erken olabileceğine de işaret eden Candır, Euro Bölgesi’ndeki toparlanma çabalarının  ABD’nin küresel daralmadan olumsuz etkilenmesini azaltabileceğini, ağustos  başındaki istihdam verilerinin yükseliş göstermesinin ve tarım dışı istihdam verisinin bu toplantıya yetişmemesinin de, karar açıklaması ihtimallerini   düşürdüğünü kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!