İzmit öncüsü!

Güncelleme Tarihi:

İzmit öncüsü
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 01:03

i20 ve i10’un ardından Türkiye’de 2015 yılında 3’ncü model üretimine hazırlanan Koreli Hyundai, bu modelin ipuçlarını Cenevre’de verdi.

Haberin Devamı

Fuarda sergilenen Intrado isimli konseptin İzmit’te üretilecek küçük SUV’un öncüsü olduğu belirtildi.

KORELİ otomotiv devi Hyundai’nin Başkan Yardımcısı ve Avrupa CEO’su Alan Rushforth, Türkiye’deki fabrikalarının üretiminden çok memnun olduklarını belirterek, İzmit’te üretilecek 3’üncü model hakkında ipuçları verdi. Cenevre fuarında görüştüğümüz Rushforth, sergiledikleri Intrado isimli konseptin Avrupa’da piyasaya sunacakları küçük SUV modelinin öncüsü olduğunu, bu aracın üretim yeri konusunda ise sona gelindiğini kaydetti. Hyundai yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda Türkiye’de üretilecek üçüncü modelin B sınıfında SUV olacağını belirtmişlerdi.

I10 BÜYÜK AVANTAJ

Cenevre fuarında sorularımızı yanıtlayan Alan Rushforth şunları söyledi: “Özellikle İzmit’te üretilen yeni i10 modelinin Avrupa talebi oldukça iyi gidiyor. Talep artışına bağlı olarak üretimde de önemli bir yükselme bekliyoruz. Avrupa pazarında yaşanan küçük sınıf rekabetinde i10 modeli bizi elimizi güçlendirdi ve bize çok önemli deneyim kazandırdı. Cenevre’de rakiplerimiz Avrupa’da pazara sunacakları yeni küçük modelleri tanıtıyorlar. Ama bunların satışa sunulması 6 ayı bulacak. Ocakta piyasa sunduğumuz i10’un bu konuda büyük avantajı var.”

BUNUN BİR KANITI

İzmit’te halen i20 ve i10 modellerini ürettiklerini, üçüncü bir model için de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Rusforth, “Küçük SUV, crossover sınıfında bir otomobili pazara sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu otomobilin nerede üretileceğine dair kararda son aşamaya geldik. Cenevre’de sergilediğimiz Intrado konsepti de bunun bir kanıtı” diye konuştu. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da fabrikanın mevcut kapasitesinin 215 bin adet olduğunu söyleyerek, “Üçüncü bir modelle
300 bine yükselebilmemiz mümkün” dedi.

Haberin Devamı



Şubatta oto pazarı yüzde 28 daraldı

KURDAKİ yükseliş ve ÖTV artışının ardından 1 Şubat’ta devreye giren kredi sınırlamasının etkileri şubat ayı otomotiv pazarında kendini gösterdi. Stoktaki 2013 model araçların satışına bağlı olarak kampanyaların devam etmesine rağmen şubatta toplam otomobil ve hafif ticari araç satışları bir önceki yıla göre yüzde 28 oranında düştü. 2014 modellerin tümünün devreye girmesiyle fiyat artışlarının net olarak yansıyacağı mart ayında ise pazarın en az yüzde 35 daralması bekleniyor. Sektör yetkilileri, şubattaki yüzde 28’lik daralmanın henüz kötünün iyisi olduğu görüşünü savunuyor.

35 BİN ARAÇ SATILDI

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) verilerine göre 2014 yılı Şubat ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 35 bin 21 adete geriledi. 48 bin 307 adet olan 2013 yılı Şubat ayı otomobil ve hafif ticari araç pazar toplamına göre satışlar yüzde 27.5 oranında azaldı. 2014 yılı Şubat ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26.2 azalarak 27 bin 167 adet olarak gerçekleşti. 2014 yılı Şubat ayında hafif ticari araç pazarı 2013 yılının Şubat ayına göre yüzde 31.66 azalarak 7 bin 854 adet seviyesine geriledi.

İKİ AYDA NE OLDU?

2014 yılı Ocak-Şubat döneminde toplam pazar ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19.25 azalarak 67 bin 691 adet olarak gerçekleşti.

Türk imzasıyla Alfa’ya rakip

Haberin Devamı

CENEVRE Fuarı’nda sergilenen ve Türk tasarımcı Eren Birben tarafından geliştiren konsept araç, Hyundai’nin yakın gelecekte Alfa Romeo modellerine rakip olacağının işaretlerini veriyor. Tasarım konusundaki atağa geçen firmalardan Hyundai, önümüzdeki günlerde sportiflik alanında da markasını başka bir kulvara taşımayı planlıyor. Kendi tasarım stüdyoları dışında, Avrupa’da desteklediği tasarım stüdyolarıyla da işbirliği yapan Hyundai, gelecekteki sportif modellerini şimdiden hazırlıyor. Fuarda görücüye çıkan ve Hyundai logosuyla sergilenen konsept araç, Hyundai’nin doğrudan İtalyan Alfa Romeo’ya rakip olacak yeni modellere gözünü diktiğini gösteriyor. Erkeksi ve sportif hatlarıyla dikkat çeken konsept aracın tasarımcısıysa Eren Birben. Hyundai tarafından desteklenen konsept, farklı tasarımcıların en beğenilen çalışmaları birleştirilerek oluşturulmuş.

Haberin Devamı

Yeni dizel yolda

Opel, fuardan sonra ülkemizde satışa sunulacak 1.6 CDTI otomatik yeni Meriva ve Astra Ailesi’ni tanıttı. Markanın sürprizi 2.0 litre motorlu 300 beygirlik Astra OPC Extreme ve özel versiyon Adam Rocks oldu.

Yeniden Focus

Ford dünyanın en çok satan modeli unvanına sahip ürünü Focus’un yeni yüzünü Cenevre Motor Show’da gösterdi. C segmentinin iddialı modelinde ödüllü 1.0 litrelik motor da yer alacak.

1341 beygiri var

İsveçli butik otomobil üreticisi Koenigsegg, Cenevre fuarına damgasını vuran modellerden. Şirket yeni modeliyle Bugatti’yi bile gölgede bıraktı. Markanın 1.341 beygir gücündeki asfalt canavarı One: 1’i performans tutkunlarının beğenisine sundu.

Haberin Devamı

Mayısta geliyor

Volkswagen, en fazla satan modellerinden Polo’yu yenileyerek, fuarda ilk kez görücüye çıkardı. Makyajlı Polo, mayıs ayında Türkiye’ye ithal edilecek.

Cactus sınıfı

Citroen A segmentinde yer alan modeli C1’i yeniledi. Fransız üreticinin fuardaki en iddialı ürünü C4 Cactus oldu. Fütüristk tasarıma sahip araç, crossover segmentine yeni bir soluk getirecek. Citroen, farklı tasarımıyla ses getiren Cactus’ü 2014’te satışa sunmayı planlıyor.

850 bin TL’ye coupe keyfi

Mercedes-Benz’in 84. kez katıldığı Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında yeni C-Serisi, S 600 ve S 65 AMG modellerinin ise Avrupa lansmanı gerçekleşti. Fuarda ilk kez sahne alan S-Serisi Coupe’nin seri üretim versiyonu, aracın 2013 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan konsept modelini gerçeğe taşıyor. Yeni model, Mercedes CL-Serisi modelinin yerini alacak.Türkiye’ye ikinci yarıda gelecek aracın fiyatı 850 bin TL.

Haberin Devamı

F1’i solladı

McLaren 650S, efsane model McLaren F1’in pabucunu dama attı. 605 beygir gücünde 3.8 litrelik motorla donatılan araç, 0’dan 100 km’ye sadece 3 saniyede ulaşarak, McLaren F1’i sollayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!