İTO'nun ‘iş garantili’ üniversitesi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İTOnun ‘iş garantili’ üniversitesi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2001 00:00


Nuran ÇAKMAKÇI
Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası tarafından kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi, kasım ayından itibaren öğrenci alımına başlıyor. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, ‘‘AB'ye girme süreci içindeyiz. Bu konudaki eleman açığını üniversitemiz kapatacak. İkinci sınıftan itibaren öğrencilerimizin işi garantilenmiş olacak’’ dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, kasım ayından itibaren öğrenci alımına başlıyor. Geçtiğimiz günlerde kuruluşu TBMM'de kabul edilen üniversite, özellikle uluslararası hukukçu ve dış ticaret uzmanı yetiştirme konusunda şimdiden iddialı. Üniversite'yi kuracak olan İTO (İstanbul Ticaret Odası) Başkanı Mehmet Yıldırım, ‘‘AB'ye girme süreci içindeyiz. Bu konudaki eleman açığını üniversitemiz kapatacak. Öğrencilerimiz aldıkları teorik bilgilerin yanısıra pratik bilgiyle de donanacak. İçinde yaşayarak, ekonomiyi öğrenecek’’ dedi.

Öğrencilerin 2'nci sınıftan itibaren staja başladığı işletmelerde eğitimini sürdüreceğini belirten Yıldırım, ‘‘Böylece öğrenci işini 2'nci sınıftan itibaren garantilemiş oluyor. Öğrencilerimiz sömestr tatili dışında işletmelerde staj görecek. 15-20 kişilik sınıflarda eğitimini sürdürecek. İşletme ile nişanlanacak, okul bitince evlenecek. İş kaygısı olmayacak. İşletme de eğitilmiş elemana sahip olacak’’ diye konuştu.

‘Butik üniversite’ olarak tanımını yaptığı üniversitenin ilk binasının İTO'nun Eminönü'ndeki eski binası olacağını söyleyen Yıldırım, ilk öğrencilerin burada eğitimini sürdüreceğini bildirdi. Yıldırım, Yedikule'de 100 dönümlük bir arazinin de kampus yapılmak üzere hazırlandığını, daha sonraki yıllarda eski İTO binasının rektörlük olarak kullanılacağını, öğrencilerin ise Yedikule'ye gönderileceğini vurguladı.

1500 kontenjanı olacak üniversitenin 1000 kontenjanının Türk öğrencilere, 500'ünün ise Ortadoğu ağırlıkta olmak üzere yabancı öğrencilere ayrıldığını söyleyen Yıldırım, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere de burs verileceğini açıkladı. Yıldırım, İTO'nun tüm tesislerinden öğrencilerin de yararlanacağını, iş adamları ile öğrencilerin böylece içiçe olacağını söyleyerek, şöyle konuştu:

‘‘Tesislerimizden öğrenciler de üyelerimiz de yararlanacak. Onlar reel ekonomi içinde olacaklar. Kaliteli ama az öğrenci alınacak. Puanlar yüksek tutulacak. Yeteneği ve bilgisi olan insana eğitim vereceğiz. Param yok diye okuyamayanlara bizler şans vereceğiz.’’

Lisans ve lisansüstü programlar da olacak

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk, Fen-Edebiyat, Ticari Bilimler, İletişim, Mühendislik ve Tasarım Fakülteleri, Meslek Yüksek Okulu, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Dış Ticaret Enstitüleri'nden oluşacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin eğitim dili ‘yoğun yabancı dil (İngilizce) destekli Türkçe’ olacak. Yabancı dili yetersiz olan öğrenciler bir akademik yıl süreli ‘İngilizce Hazırlık Eğitimi’ ni tamamladıktan sonra lisans ve lisansüstü programlara başlayacak.

FAKÜLTELER

Hukuk Fakültesi: Özel Hukuk, Kamu Hukuku, Uluslararası Hukuk

Fen Edebiyat Fakültesi: Matematik ve İstatistik, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Mütercim Tercümanlık, Türk Dili ve Kültürü, İngiliz Dili ve Kültürü, İngilizce Hazırlık.

Ticari Bilimler Fakültesi: İşletme, Uluslararası Ticaret, Ekonomi-Ekonometri, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Topluluğu, Finansal Kurumlar İşletmeciliği, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği.

İletişim Fakültesi: Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Radyo-Televizyon-Sinema, Elektronik Medya İletişimi.

Mühendislik ve Tasarım Fakültesi: Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Hazır giyim ve Moda Tasarım ve Teknolojisi Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü

Meslek Yüksekokulları: Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Dış Ticaret Enstitüsü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!