İTO'da başkanla yardımcısı yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

İTOda başkanla yardımcısı yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri çekişmeli geçecek. İTO kulislerinde şimdiden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım ile başkan vekili Ömer Besim Küfrevi'nin başkanlık yarışında karşı karşıya gelecekleri konuşuluyor.

Yakın çevresine ‘‘İki yıl önce Mehmet Bey'den sonra Başkan olmam konusunda bana söz verildi. Tek oy alsam bile liste çıkaracağım’’ dediği belirtilen Ömer Besim Küfrevi, bu söylentiler hakkında şöyle konuştu:

‘‘Şu anda böyle bir şeyi konuşmak için erken. Ancak şunu biliyorum, eğer şartlar oluşur da aday olmam gündeme gelirse, iki yıldan fazla İTO Başkanlığı yapmam. Bu aşamada arkadaşlarımla uyum içinde çalışıyorum.’’

İTO kulislerinde Küfrevi'ye başkanlık sözü verilmesi konusunda ise şunlar anlatılıyor:

‘‘Bir önceki yönetimde Mehmet Yıldırım ve Küfrevi başkan yardımcısıydı. İTO'da birinci başkan yardımcısı ve ikinci başkan yardımcısı olur. Ancak Mehmet Bey ile Ömer Bey böyle bir sıralama olmaksızın dönüşümlü olarak bir ay süreyle başkan yardımcılığı yaptı. Mehmet Bey aday olarak çıkınca da, Küfrevi kendisinin de aday olabileceğini, çünkü başkan yardımcılıklarında sıralama olmadığını bildirdi. Bunun üzerine, varılan uzlaşma gereği Küfrevi'nin birinci başkan yardımcısı olarak Mehmet Yıldırım'ın listesinden girmesine karar verildi.’’

Son dönemde TOBB'a ve TOBB'un DYP ile olan ilişkilerine sert çıkışlarla muhalefet eden İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'ın da adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. İTO'yu kişilerden ve siyasilerden bağımsız olarak ön plana çıkarmaya çalışan Yıldırım, en son İktisadi Kalkınma Vakfı'nın Genel Kurul'unda TOBB Başkanı Fuat Miras'ı, ‘‘Onbir ay Refahyol'u yere göğe koyamadınız. Bir ayda düşürmeye kalktınız’’ şeklinde eleştirmişti.

İTO'da Meclis Başkanlığı için de şimdiden kulisler başladı. Meclis Başkanlığı için daha önce de Meclis Başkanvekilliği görevini yürüten, Selami Kuruoğlu, Aydın Silivrili, İstanbul Emlak Komisyoncuları Derneği eski Başkanı Ceyhan Uras ve Dündar Uçar'ın isimleri geçiyor. Aydın Silivrili, yakın çevresine Meclis Başkanlığı adaylığı fikrini açarken, Selami Kuruoğlu şu aşamada beklemeyi tercih ediyor.

GÜNÜN DEDİKODUSU

İstanbul Ticaret Odası'nda başkanlık yarışı erken başladı. İTO'da şimdiki başkan Mehmet Yıldırım ile yardımcısı Ömer Besim Küfrevi, kasımda başkanlık koltuğu için karşı karşıya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!