İthal otoya kısıtlama geliyor

Güncelleme Tarihi:

İthal otoya kısıtlama geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit'in yerli makam otosu kullanmaya gösterdiği özen, otomobil ithalatına kısıtlamaya kadar uzandı. Sanayi Bakanı Metin Şahin, ‘‘Otomobil ithalatını servis istasyonları ve bazı kurallara uyma zorunluluğuyla kısıtlayacağız'' dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Metin Şahin, ithal otomobillerin Türkiye'ye girişinde servis istasyonları ve bazı özelliklere uyma gibi ciddi kısıtlamalar getirileceğini bildirdi. Hazırladıkları ekonomik önlemler paketini sunmak üzere Ankara'da bazı ziyaretlerde bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Erol Yarar ve beraberindeki heyet, Sanayi ve Ticaret Bakanı Metin Şahin tarafından kabul edildi.

OTOMOTİVDE SIKINTI

Kabulde konuşan Şahin, otomotiv sektöründe bunalımın had safhaya ulaştığını belirterek, otomobil ithalatını kısmak için çabaları olduğunu ifade etti. İthal otomobillerin girişinde servis istasyonları, bazı özelliklere uyma gibi ciddi kısıtlamalar getireceklerini söyleyen Metin Şahin, ‘‘Getirmeye mani olmuyoruz da, kurala bağlıyoruz'' dedi.

Türkiye'de, 25 firma, 40 model olduğunu söyleyen Bakan Metin Şahin, dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şeyin olmadığını kaydetti.

Yerli otomobil konusuna da değinen Bakan Şahin, firmaların ürettikleri otomobillerdeki yerli parça oranlarının dışına çıktıklarını söyleyerek, bu konuda da düzenlemelere gidileceğini ifade etti.

ÖZEL SEKTÖRÜN ÇABASI

Kabulde konuşan Şahin, iş hayatının ayakta kalması gerektiğini belirterek, ‘‘İş hayatı ayakta kalmazsa her türlü dert arkasından gelir'' dedi. Küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) kredi sorunlarına değinen Bakan Şahin, bunların kredi kuruluşu olan Halkbank'ın sermayesinin 75 trilyon liradan 250 trilyon liraya çıkarıldığını anlattı.

Eximbank için de böyle bir çalışmanın içinde olduklarını kaydeden Şahin, ‘‘Siz moralinizi yüksek tutun. Özel sektörün çabasıyla Türkiye ayaktadır'' diye konuştu.

Dünyadaki krizle birlikte Türkiye'de de sorunlar olduğunu, fakat bunun, Rusya veya Uzakdoğu'daki gibi yaşanmadığını ifade eden Metin Şahin, bunun nedeninin özel sektör olduğunu belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!