İtalyanlar Erdoğan'ı mahkemeye veriyor

Güncelleme Tarihi:

İtalyanlar Erdoğanı mahkemeye veriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

İtalyan çimento grubu SET Holding, imtiyaz hakkına sahip oldukları Kartal'daki Anadolu Çimento Fabrikası'nı yıkma girişiminde bulunan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı mahkemeye vereceğini açıkladı.

Set Group Holding Genel Müdürü Adnan İğnebekçili, dün düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Kartal'da salı günü devlet yoktu, kanun yoktu, can ve mal güvenliği yoktu’’ diyerek şöyle devam etti:

‘‘Yargı organları ve yetkili devlet kuruluşları tarafından 2007 yılına kadar yörede üretim yapma imtiyazına sahip olan bu tesis, tümüyle yabancı sermaye kuruluşudur. Tüm kanun ve kararlar ayaklar altına alınarak, kamu görevini yapma yerine kendi kişisel çıkarlarına alet eden bu zihniyetle ülke içinde ve dışında sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Hasar tesbit çalışmalarından hemen sonra mahkemeye başvuracağız. Kartal'daki Anadolu Çimento Fabrikası'nın Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yıkılması kamu malına tecavüzdür. Bu resmi bir terördür. Bunun gerisinde kamu yararına olmayan çıkar ve emeller vardır. Tüm kanun ve yargı organlarının aldıkları karara karşı çıkan bir avuç zorba tahmini olarak 30 milyon dolarlık bir enkaz bırakmıştır. ’’

İğnebekçili, tesise 400 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını anlattı ve. çevre için zararlı olan klinker hattını kapattıklarını, sadece öğütme ve paketleme işi yapıldığını belirtti. İğnebekçili, fabrikada hasar tesbit çalışmalarının sürdüğünü, fabrikanın ancak 1.5 ay sonra faaliyete geçebileceğini, zararlarının tazmini için de mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Zabıta ekipleri, önceki gün, çevreyi kirlettiği gerekçesiyle, söz konusu çimento fabrikasına dozerlerle gitmiş ve yıkıma başlamıştı. Firma yetkililerinin Ankara'da bazı bakanlardan ve Vali Kutlu Aktaş'tan yardım istemeleri üzerine, yıkım Aktaş'ın emriyle durdurulmuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!