İtalyan Otomotivciler Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

İtalyan Otomotivciler Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 11:18

Fikirden Arabaya Projesi-From Concept to Car” kapsamında Türkiye'ye gelen İtalyan otomotiv firmaları, Türk otomotiv sanayi ile işbirliği arayacak.

Haberin Devamı

“Heyetin temaslarına ilişkin düzenlenen basınla sohbet toplantısında konuşan Proje Yöneticisi Ferruccio Blanc, Torino Ticaret Odasının Türkiye'yi önemli bir ülke olarak gördüğünü ve stratejik partner olarak değerlendirdiğini söyledi.

Torino'nun da içinde yer aldığı Piemonte Bölgesinin İtalya ekonomisindeki önemine değinen Blanc, bölgede otomotiv sanayinin de önemli bir yeri bulunduğunu, sektörün toplam büyüklüğünün 15 milyar avro olduğunu anlattı.
Dünyada 10 milyon aracın herhangi bir parçasının Piemonte'den çıktığını belirten Blanc, Torino Ticaret Odasının da Fikirden Arabaya Projesiyle bölgenin otomotiv alanındaki deneyimini farklı ülkelere aktararak işbirliği arayışına girdiğini söyledi.

Proje kapsamında Türkiye'nin de kendileri için önemli bir ülke olduğunu dile getiren Blanc, şunları kaydetti:
“Türkiye'nin yapabilme gücünü gördükten sonra Hindistan, Çin'e yönelmektense Türkiye'yi bu anlamda daha uygun bulduk. Proje kapsamında bölgede 850 firmadan en iyi 150'sini seçerek farklı ülkelerle işbirliği arayışına çıktık. Türkiye'nin bizim için çok büyük stratejik önemi var. Biz buraya İtalyan ürünlerini satmaya değil, işbirliği yapmaya geldik. Buradan da diğer ülkelere açılmayı hedefliyoruz. Her şekilde işbirliği olabilir. Üretim konusunda, teknoloji transferi konusunda... Gelecek yıl alım heyetlerimizle birlikte Türkiye'ye geleceğiz.”

TÜRKİYE'DE ANA SANAYİ İLE BİR ARAYA GELECEKLER

İtalya'da KOBİ olarak nitelendirilen ve projeye dahil olan otomotiv firmalarının kalitesine vurgu yapan Blanc, proje sayesinde bu firmalara yurt dışı bağlantılar sağlandığını, aynı zamanda Piemonte bölgesindeki teknolojinin farklı pazarlara aktarıldığını anlattı.

Haberin Devamı

26 Ekim 2007 tarihine kadar Türkiye'de temaslarını sürdüreceklerini ifade eden Blanc, bu süre içinde Karsan, Türk Traktör, Ford Otasan, Temsa, BMC, Uzel Makina ile görüşeceklerini bildirdi.

Ana sanayinin ardından Bursa, Sakarya, Konya ve Gaziantep'teki yan sanayicilerle de görüşerek işbirliği arayacaklarını belirterek, Blanc, “Bizim amacımız firmaları birleştirmek. Daha sonra nasıl ilerleyeceklerine kendileri karar verecekler” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ucuz bir ülke olmadığını, ancak kaliteli üretim yapıldığını ifade eden Blanc, “Akdeniz insanının özelliğinden dolayı Türkiye'de iletişim kurabilme, konuşabilme yeteneği bizi çok etkiliyor. O yüzden buradayız” dedi.

PROJE HAKKINDA...

Torino Ticaret Odasının Piemonte Bölgesi Dış Ticaret Merkezi'nin desteği ve AB finansmanı ile gerçekleştirilen proje, bölgedeki seçkin otomotiv firmalarını dünyadaki otomotiv firmaları ile buluşturmayı hedefliyor.
Üretim tekniği, kalitesi ve kapasitesine göre bin 400 firma arasından seçilen 150 firmanın dahil olduğu proje kapsamında Türkiye'ye gelen heyette 12 firma yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!