İtalyan efsanesi Lumberjack Türk oluyor

Güncelleme Tarihi:

İtalyan efsanesi Lumberjack Türk oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 12:45

Bundan yarım asır kadar önce Gazinantep’de küçük bir atölyede temelleri atılan ve FLO markası ile bilinen Ziylan Ayakkabı, ünlü İtalyan ayakkabı markası Lumberjack'i satın aldı.

Haberin Devamı

Altı aydan bu yana süren görüşmeler ile ilgili nihai açıklamanın bir kaç gün sonra yapılacağı bildirildi. hurriyet.com.tr’nin ulaştığı Ziylan Grubu Yönetim Kurulu üyesi Aykut Büyükekşi, “İş büyük oranda bitti, 15 gün içinde detaylı açıklama yapacağız” dedi.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) İslam Şeker, Ziylan’ın satın alımı ile ilgili “Gurur verici bir gelişme. Bu tip haberlere artık alışın. Yeni görüşmelerin yapıldığını bizzat biliyorum” dedi.  Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Ender Yazıcıoğlu ise,  iki taraf arasındaki görüşmelerin altı aydan bu yana sürdüğü bilgisini paylaştı.

Ziylan ile Lumberjack arasında görüşmelerin devam ettiği süreçte, Lumberjack markasının tanıtımının Türkiye’deki ayakkabı fuarında yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ziylan’ın Lumberjack’i satın alması, İtalya, İspanya gibi ülkelerin içinde yaşadığı kriz sonrası gündeme geldi. Pek çok analist, kriz içinde olan ülkelerde satın alınabilecek önemli markalar olduğuna dikkat çekiyor.

67 yıllık Lumberjack'i satın alan Ziylan Grubu, markanın patent ve tüm tasarım ekibini Türkiye'ye getirilecek. Öte yandan Ziylan Grubu, dünyanın en büyük spor ayakkabı markalarından birini satın almak için de görüşmelerini sürdürüyor. Bu görüşmelerin de yakın zamanda sonlanması bekleniyor.

AVRUPA KRİZİ  FIRSAT YARATIYOR

Ziylan Grubu Yönetim Kurulu üyesi Aykut Büyükekşi, medyaya yansıyan açıklamasında "Bu hafta bu işi bitirdik. Lumberjack markasını komple aldık. Markanın sahibi olduk." ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerinde yaşanan krizin Türk yatırımcılar için büyük fırsat doğurduğunu belirten Büyükekşi şunları söyledi:

"Satın almalarımız devam edecek. Önümüzdeki dönemde 4 marka alma hedefimiz daha var. Bunlardan birini Lumberjack'ten sonra yakın zamanda bitireceğiz. Bu marka dünya çapında çok büyük bir marka." Avrupa'da devam eden ekonomik krizin Türkiye gibi yükselen ekonomilerdeki şirketler için büyük bir fırsat doğurduğunu da vurgulayan Büyükekşi, Türk şirketlerinin Avrupa'dan şirket satın almalara odaklanmalarını da önerdi.

Haberin Devamı

İTALYA’NIN KÖKLÜ MARKASI

Lumberjack markası halen İtalya'nın en köklü ve büyük ayakkabı markalarından. Firma sahibi vefat ettikten sonra yönetimi devralan çocukların bu işi

İtalyan efsanesi Lumberjack Türk oluyor
yürütemeyip satış kararı aldıklarını belirten Büyükekşi, rakam telaffuz etmese de, markayı iyi bir fiyata aldıklarını ifade etti.

İtalya'nın ekonomik krizde olmasının da kendileri için bir fırsat olduğunu vurgulayan Büyükekşi, "Lumberjack ayakkabıların Avrupa'da satış fiyatı 150 ile 350 Euro arasında değişiyordu. Türkiye'de bu fiyatları revize edeceğiz. Üretim yine Türkiye'de olacak. Markanın patent ve tüm tasarım ekibini Türkiye'ye getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

YILDA 15 MİLYON ÇİTF SATIYOR

Yılda sattığı 15 milyon çift ayakkabı ile Türkiye'nin sektöründe lider kuruluşu konumundaki Ziylan Grubu, Flo ve Polaris markalarıyla mağazacılık da yapıyor.

2014 sonuna kadar yurtiçindeki Flo mağazası sayısını 300'e, Polaris mağazası sayısını da 500'e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Büyükekşi, yurtdışı operasyonların da çevre ülkelerle başlayacağını belirtti.

BU HABERLERE ALIŞACAĞIZ

FLO'nun Lumberjack'i satın almasını hurriyet.com.tr'ye değerlendiren Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı İslam Şeker, bunun çok önemli ve gurur verici olduğunu söyledi.

Benzer satın almaların önümüzdeki dönemde devam edeceğini belirten Şeker, "Ben bazı yeni satın alma görüşmelerinin yürütüldüğünü biliyorum. İtalyanlarla temasta olan Türk firmaları var. Bu satın alma ve ortaklık haberlerine alışacağız" dedi.
 
Türkiye'de ayakkabı sektörünün artık kabuğunu kırdığını vurgulayan Şeker, "Ayakkabıda en önemli ülke İtalyanlar... Ancak artık onlar da Türk firmalarla ortaklık peşinde. Hatta çok yakında İtalya'dan kalabalık bir heyet bizim derneğimize gelecek. Yeni imzalar atılabilir" diye konuştu.
 
Türk ayakkabısının son yıllarda kalite göstergesi olmaya başladığını belirten Şeker, hatta birçok ülkede İtalyan ve Çin ayakkabılarının Türk malı diye satıldığını söyledi.

Haberin Devamı

TEMELİ 1955’DE ATILDI

Polaris ve Flo markaları ile tanınan Ziylan Ayakkabı’nın temeli 1955’de atıldı. Baba Ahmet Ziylan’ın kurduğu Ziylan Ayakkabı, 1985 yılında Ziylan ve Büyükekşi Aileleri’nin ortaklığı ile yeni bir sürece girdi. İlk markası Halley isimli spor ayakkabı ile çıkış yakalayan Ziylan Grubu, ikinci atılımını Eskimo tipi çizme üretimi ile gerçekleştirdi. Ziylan Grubu, 2001’de Flo Mağazacılık adı ile mağazacılık alanına girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!