İşte Zarrab'ın aldığı uçağa sahip olan ünlüler

Güncelleme Tarihi:

İşte Zarrabın aldığı uçağa sahip olan ünlüler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 09:47

Reza Zarrab'ın şirketi için aldığı Gulfstream G550 iş ve eğlence dünyasında tercih edilen bir model. Medya patronu Rupert Murdoch ve ünlü yönetmen Peter Jackson aynı modelde jetin sahibi. Gulfstream markasını Tom Cruise ve Jim Carey gibi ünlüler de tercih ediyor.

Haberin Devamı

17 Aralık operasyonunda hakkında takipsizlik kararı verilen Reza Zarrab, sahibi olduğu Are Havacılık Şirketi'ne 58 milyon dolara aldığı Gulfstream G550 model uçakla yine gündemde.

Peki bu uçak dünyada hangi ünlü isimler tarafından kullanılıyor.

Gulfstream, birçok ünlü işadamı ve aktör tarafından tercih edilen bir marka. Son yıllarda ise Reza Zarrab'ın şirketi için satın aldığı Gulfstream G550 model uçağı alan iki ünlü isim dikkat çekiyor. Biri ABD'li medya patronu Rupert Murdoch.

Murdoch geniş kişisel jet filosuna sahip bir işadamı olarak tanınıyor. Filosunda Zarrab'ın da satın aldığı Gulfstream 550 de bulunuyor.

İkinci ünlü sima ise Yüzüklerin Efendisi serisi ve son olarak Hobbit filmleriyle ünlenen Oscarlı yönetmen Peter Jackson 2010 yılında Gulfstream G550 uçağı satın almıştı. Özellikle memleketi Yeni Zelanda ve ABD arasında mekik dokuyan Jackson o dönemde Magellan Jets şirketinin blogunda yer alan habere göre Gulfstream G550 için 68 milyon dolar vermişti.

Haberin Devamı

Son yıllarda başka birçok iş insanı ve ünlü kişilerin Gulfstream'in başka modellerini de tercih etti.

Örneğin aktör Jim Carrey 59 milyon dolar değerindeki Gulfstream V jetinin sahibi.

Aynı zamanda pilotluk lisansı da olan aktör Tom Cruise'un 7 yaşındaki kızı Suri Cruise için Gulfstream 4 uçağı aldığı haberleri çıkmıştı.

NBA takımlarından Dallas Mavericks'in sahibi ünlü işadamı Mark Cuban da 1999'da Gulfstream jet uçağını internet üstünden alarak en büyük internetten alışveriş rekorunu kırmıştı.

Oracle'ın kurucusu ve eski CEO'su Larry Ellison da Gulfstream'i tercih edenlerden.

Yine milyarder işadamlarından Dell'in kurucusu Michael Dell Gulfstream V jetine sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!