İşte son günlerde iflas erteleme isteyen firmalar

Güncelleme Tarihi:

İşte son günlerde iflas erteleme isteyen firmalar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 10:16

Mali sıkıntıya giren firmaların ilk başvurduğu yer adliyeler olmaya başladı. İflas erteleme isteyen firmalarda son zamanlarda artış yaşandığına işaret ediliyor. Geçtiğimiz günlerde, tekstilden, inşaata, gıdadan, hazır betona bir dizi sektörden firmalar iflas erteleme istedi.

Haberin Devamı

İşte son dönemlerde iflas erteleme isteyen firmalardan bazıları:
ÇOCUK VE BEBEK GİYİMİNİN ÖNCÜSÜ
Bebek ve çocuk ürünleri üretiminde sektörünün önde gelen firmalarından Aziz Bebe Tekstil Giyim ve Tic. A.Ş. iflas erteleme istedi. Mahkeme şirkete kayyum ataması yaptı. Denetçi kayyum olarak atanan isimlerin Hayri Hakan Kıvanç ve Doç. Dr. Türkay Özdemir olduğu anlaşıldı.
Şirketin yaşadığı mali sıkıntının kaynağında, geçtiğimiz yıl Ukrayna ve Rusya'da yaşanan siyasi ve ekonomik karışıklıkların neden olduğu kaydedildi.

Aziz Bebe’nin dava dosyası Bakırköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülüyor. 1984 yılından beri üretim yapan ve bir aile şirketi konumundaki Aziz Bebe’nin Türkiye genelinde 32 mağazası bulunuyor. Türkiye’nin yanı sıra çeşitli ülkelerde 36 franchise mağazası bulunan Aziz Bebe’nin ürünleri 45 ülkede tüketici ile buluşuyor.

Haberin Devamı

Mahkemenin şirket hakkında verdiği tedbir kararı ile birlikte faaliyetlerini daha rahat sürdürmesi bekleniyor. Şirket en son Kırklareli’ne önemli bir yatırım yapmıştı.

5 BİNİ AŞKIN KONUT YAPTI
Ankaralı Turyapı İnşaat Taahhüt Ticaret San AŞ. ve Göldağ İnşaat Sanayi şirketi iflas erteleme istedi. Ankara 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran iki şirket için tedbir kararı verildi. Şirkete üç kişilik de kayyum ataması yapıldı. Şirketin ilk dava duruşması 23 Şubat 2016 günü yapılacak.
İnşaat sektöründeki varlığı 1970’li yıllara dayanan Turyapı 5 bine yakın konut ve çok sayıda AVM, hastane iş hanı inşa etti. Şirketin devam etmekte olan çok sayıda konut ve altyapı projesi de bulunuyor.

ŞEKERLEME ÜRETİMİ YAPIYOR
Şekerleme üretimi yapan Gumi Gıda San. Ve Tic. A.Ş. de iflas erteleme isteyen şirketler arasında yer aldı. Şirket için dava başvurusu İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı. Şirketin ilk dava duruşması 3 Şubat 2016 günü yapılacak.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NÜ RESTORE ETTİ
Müteahhitlik sektörünün köklü firmalarından Tuncay İnşaat Sanayi ve Turizm İşletmeleri A.Ş. iflas erteleme istedi. Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirket, tedbir kararı alması ile birlikte, haciz baskısından kurtulmayı umuyor. Bugüne kadar tamamladığı projelerin değeri 350 milyon doları geçen şirket bir dizi önemli projeyi üstlendi. Çankaya Köşkü’nün restorasyon işini üstlenen şirket, köşkü restore etti. Şirket, anılan projenin ihalesini 1991’de emanet usulü üstlenmişti. Şirket bir çok resmi kurum binasının yanı sıra bir dizi okul, hastane işini de üstlenmişti.

DÖRT ŞİRKETİ İÇİN BAŞVURDU
Eyüboğlu Gruba bağlı 4 şirket için iflas erteleme talep edildi. Eyüboğlu Endüstri Ürün. Paz. ve Tic. Ltd. Şti, EYB Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Eyüboğlu Giyim ve Mağazacılık Ticaret Limited Şirketi, EYB Lojistik ve Oto Kiralama Hizmetleri A.Ş. iflas erteleme istenen şirketler oldu. Söz konusu dava İstanbul Anadolu 2. Asliye Tic. Mahkemesi’nde görülüyor. Grup bünyesinde EYB Trend isimli mağazalar da bulunuyor.

Haberin Devamı

HAZIR BETONUN İLKLERİNDEN
Ömer Lütfü Okutan’ın kurduğu Ömer Okutan Beton San. ve Ticaret A.Ş. ile Okutan Yapı İnşaat Malzemeleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi için iflas erteleme istendi.

Hazır beton sektöründe İstanbul’un ilkleri arasında yer alan Ömer Okutan Beton, sektörün önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Dava dosyası Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen şirketin ilk duruşması 24 Aralık günü yapılacak.

TEKTİL DEVİ İÇİN İFLAS KARARI
Gaziantep’de üretim yapan Akteks Akrilik İplik San.ve Tic. A.Ş. için ise iflas kararı verildi. 16 Ekim günü iflasına karar verilen şirketin dosyası tasfiye işlemleri için icra iflas müdürlüğüne gönderildi. Merkezi İstanbul Üsküdar’da bulunan Ekşioğulları İnşaat Endüstri Tic. A.Ş. de iflasına karar verilen bir diğer şirket oldu.
dgokce@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!