İstanbul'un onda biri alişverişe koştu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun onda biri alişverişe koştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yılbaşı ve Ramazan, 1997'nin son iki haftasında alışveriş merkezleriyle hipermarketlerinde talep patlaması yarattı. 9.5 milyonluk İstanbul nüfusunun 1 milyonluk bölümü, her gün alışveriş merkezlerine akın etti. Bu akından en büyük payı, günde 150-200 bin kişi ile Carrefoursa aldı.

Yılbaşı ile birleşen Ramazan ayı, alışveriş merkezlerinde ziyaretçi rekoru kırdı. Aralık ayının 15'inden itibaren alışveriş merkezleri ziyaretçi akınına uğradı. İstanbul'da bulunan 6 büyük alışveriş merkezi günde yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırladı. Böylece, 1997'nin son iki haftasında bir anlamda 9.5 milyonluk İstanbul nüfusunun onda biri her gün alışveriş merkezlerine girmiş oldu.

Yüksek fiyatlara rağmen bazı alışveriş merkezlerinin cirosu diğer aylara göre üçe katlandı. Bütün alışveriş merkezlerinde ziyaretçi rekoru kırılırken, bu yıl Carrefoursa yine en fazla kişinin gittiği alışveriş merkezi olma özelliğini korudu. Günde yaklaşık 150-200 bin kişinin ziyaret ettiği Kozyatağı'ndaki Carrefoursa'nın 3 bin 500 araç kapasiteli otoparkında yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi bile yeni açılmasına rağmen yılbaşı nedeniyle yaklaşık 50 bin kişi ağırladı.

CAPİTOL:

Yılbaşı nedeniyle hediye kampanyaları düzenlenen Capitol'de 5 milyonluk alışveriş yapan herkesin çekilişe katılması sağlandı. Bu yıl bu çekilişe 200 bin kişi katıldı.

CAROUSEL:

15 Aralık'tan itibaren Carousel'i ziyaret edenlerin sayısı günde 100 bini buldu. Carousel'de alışveriş oranı bir önceki aylara göre ikiye hatta üçe katlandı.

CARREFOURSA:

Carrefoursa bu yıl yılbaşı ve ramazan nedeniyle en çok ziyaretçi akınına uğrayan alışveriş merkezi oldu. Carrefoursa'yı ziyaret edenlerin sayısı özellikle son günlerde 200 bini buldu.

AKMERKEZ:

Etiler'deki Akmerkez'de yılbaşı nedeniyle günlük ziyaretçi sayısı 75-80 bini buldu. Her 4 milyonluk alışveriş karşılığında kupon verilerek ziyaretçilerin çekilişe katılmaları sağlandı. Ford Explorer verilecek çekilişe katılım hayli yüksek oldu.

GALLERİA:

Galleria'da da günlük ziyaretçi sayısı 75-80 bini buldu. 5 milyonluk alışveriş yapanlar çekilişe katılma şansına sahip oldu. Yaklaşık 150-200 bin kişi bu kampanyaya katıldı. Çekilişte, bir kişi Ford Escort, beş kişi de devre mülk kazanacak. Ayrıca çok sayıda beyaz eşya da çekilişte yer alıyor.

BEYLİKDÜZÜ MİGROS:

Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi'nin günlük ziyaretçi sayısı 40-50 bin arasındaydı. Günde yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği Migros hipermarketlerinde ise yılbaşı nedeniyle bu sayı 500 bine çıktı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!