İstanbul Ritz-Carlton bizim baharatımız olacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Ritz-Carlton bizim baharatımız olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

RITZ-Carlton Yönetim Kurulu Başkanı Horst Schulze, ‘‘Kurulduğumuz 1983 yılından beri hep İstanbul'da otel işletmek istedik. Şimdi Süzer Plaza ile geliyoruz. İstanbul dünya Ritz-Carlton zincirinin baharatı olacak’’ dedi.

MERKEZİ Atlanta'da bulunan ve jet sosyetenin oteli olarak bilinen The Ritz-Carlton Yönetim Kurulu Başkanı Horst Schulze, kuruldukları ilk günden bu yana İstanbul'da otel işletmek istediklerini belirterek, ‘‘İstanbul bizim baharatımız’’ olacak dedi.

Süzer Holding'e ait Süzer Plaza'yı The Ritz Carlton-İstanbul olarak işletmek için sabırsızlanan Horst Schulze, yıllardır Türkiye'ye gelmek istediklerini, ancak bugüne kadar uygun bir bina bulamadıkları için Türkiye'ye giremediklerini söyledi.

Schulze, 15 ülkedeki 35 otelinde yılda 4 milyon kişiyi ağırlayan The Ritz Carlton'un bundan sonra The Ritz-Carlton İstanbul'un tanıtım ve pazarlaması için geniş bir bütçe ayıracağını belirtti. İstanbul'un kendileri için stratejik bir şehir olduğunu söyleyen Schulze, şöyle konuştu: ‘‘İstanbul hem çok büyük bir şehir, hem de bölgesi itibariyle bizim için önemli bir noktada. Biz tanıtımlarımızda bulunduğumuz bütün şehirleri saymayız. Örneğin bir ilan verirken Michigan'dayız demeyiz de Washington'dayız, New York'tayız, Tokyo'dayız, Berlin'deyiz' diyerek bulunduğumuz stratejik noktaları sayarız. Tanıtım ve pazarlamalarımızda artık İstanbul'dayız da diyeceğiz. İstanbul'da olduğumuzu vurgulayacağız. İstanbul, 35 otellik zincirimizin baharatı olacak.’’

The Ritz-Carlton Yönetim Kurulu Başkanı Horst Schulze, 1983 yılında kuruldukları günden itibaren gelişme stratejileri içinde Türkiye'nin yer aldığını belirterek, ‘‘Biz uygun bulduğumuz binaları otel olarak işletiyoruz, inşaat yapmıyoruz. Bizim tarzımıza uygun binaları yapmak çok zor, en uygununu bulmak zorundaydık’’ dedi.

Schulze, Süzer Plaza'nın kendi standartlarına uygun olarak Süzer Grubu tarafından inşa ve dekore edildiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

‘‘Otelde çalışacak 450 personelin tamamını biz seçeceğiz ve yönetimi de bizde olacak. Biz otel işletme ve danışmanlık şirketiyiz. Bina sahibi olmak için emlak işinde olmak gerek, biz emlak işini bilmiyoruz. Sadece otelciliği biliyoruz. Bizim standartlarımızda bir otel odasının inşaat dahil maliyeti 300 bin dolar. En mükemmeli seçtiğimiz için de fiyatımız diğer 5 yıldızlı lüks otellere göre daha pahalı.’’

İstanbul'da yer ararken, uygun binaları araştırırken Süzer Plaza'dan haberdar olduklarını söyleyen Schulze, binanın manzarasına vurulduğuna işaret etti. Schulze, ‘‘Bina bizim için çok uygundu. Mustafa Süzer'le ilk olarak iki yıl önce görüstük. Bu binayla İstanbul'u ziyaret eden müşterilerimize muhteşem bir manzara sunacağız. İstanbul'un manzarası bir yabancı olarak beni büyülüyor’’ dedi. Süzer Grubu ile şu anda başka bir işbirliği projeleri bulunmadığını söyleyen Horst Schulze, Türkiye'nin tatil yörelerinde de resort otel açmayı düşündüklerini belirtti.

Bulaşıkçılıktan jet sosyeteye hizmete

AMERİKAN kökenli The Ritz-Carlton Hotel Company'nin Yönetim Kurulu Başkanı Alman Horst Schulze, iş hayatına 14 yaşındayken bulaşıkçı olarak başladı. Daha sonra Almanya'nın yanısıra Fransa, İsviçre, İngiltere'deki birçok otelde garsonluk yaptı. 1965 yılında Amerika'ya gelen Schulze, burada Cornwell Üniversitesi'nde turizm eğitimi gördü. Hilton ve Hyatt otellerinde yönetici olarak çalıştı. 1983 yılında The Ritz-Carlton Buckhead'in genel müdürü ve başkan yardımcısı olarak göreve başlayan Schulze, 1988 yılında The Ritz-Carlton Hotel Company LLC'nin başkanlığına seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!