İstanbul Havayolları büyüyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Havayolları büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yeni satın aldığı Boeing 737 tipi 4 uçakla filosundaki uçak sayısını 18'e yükselten İstanbul Havayolları, bu yaz uçuş ağına Polonya ve İrlanda'yı da ekledi.

İstanbul Havayolları Genel Müdürü Safi Ergin, 1998 yılında 3 milyon yolcu taşımayı planladıklarını söyledi. 1997'de Türkiye'ye gelen turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 12'lik artış olduğunu belirten Ergin, Avrupa'daki tur operatörleri ve seyahat acentaları verilerine göre de, Türkiye'ye gelecek turist sayısında bu yıl da bir artışın beklendiğini vurguladı.

Artan yolcu talebini karşılamak amacıyla filolarını güçlendirdiklerini söyleyen Ergin, uçak sayısını 18'e, koltuk kapasitesini 3 bin 500'e yükselttiklerini belirtti. Ergin, 1997 yılında, İstanbul Havayolları'nın taşıdığı yolcu sayısında bir önceki döneme oranla dış hatlarda yüzde 21, iç hatlarda ise yüzde 36'lık bir artış olduğunu ve 2 milyon 400 bin yolcu taşıdıklarını belirtti. Ergin, Polonya'nın Varşova, Poznan, Krakov kentlerinden Antalya'ya haftada 3 kez karşılıklı sefer düzenleyeceklerini, ayrıca İrlanda'dan Antalya ve İstanbul'a seferlerin programa alındığını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!