İstanbul DHL'nin lojistik merkezi oldu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul DHLnin lojistik merkezi oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2002 01:44

Dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden birisi olan DHL Ortadoğu ve Ortaasya bağlantısını İstanbul'dan yapma kararı aldı.

DHL'in Türkiye'de 20'inci yılını kutladığı törende konuşan DHL Türkiye Genel Müdürü Michel Akavi, Avrupa'dan Ortadoğu ve Ortaasya'ya giden DHL uçaklarının İstanbul'a inerek yüklerini boşaltacaklarını, İstanbul'da DHL depolarınıda bekletilen yüklerin daha sonra Ortadoğu ve Ortaasya ülkelerine dağıtılacağını söyledi. Bu organizasyon için DHL'in Yenibosna'da açtığı antreposunun kullanıldığını belirten Akavi, ‘‘DHL olarak Türkiye'yi bir lojistik üssü olarak kullanmaktan mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

Avrupa'dan gelen kargoların Türkiye'de toplanmasının ekonomiye bir çok katkı sunduğunu belirten Akavi, bu katkıları; ‘‘Antrepo yapımı, antrepo çalıştırılması, havaalanı kullanım bedelleri, DHL uçaklarının havalanında bakımı, kargo taşıması ve tüm bu işlerde yaratılan istihdam olarak sıraladı. DHL'in İzmir'den her gün bir kargo uçağı kaldırmak için çalışmalara başladığını belirten Akavi,‘‘ Bu konuda Ulaştırma Bakanı Oktay Vural'ın kendisi bize öneri getirdi, bizde bu konuda uçak şirketleri ile bağlantı kurduk. Bakan özel sektörü çok iyi motive ediyor’’ diye konuştu.

Akavi DHL'in geçtiğimiz yıl Deutsche Post'la (DP) birleşerek Avrupa'nın en büyük lojistik grubunu kurduğunu ve grubun olanaklarının bir kısımını Türkiye'ye aktaracaklarını söyledi. Avrupa'nın en büyük dağıtım ağına sahip DHL'in Türkiye'yi tam bir lojistik üssü haline getirmeyi istediğini belirten Akavi, ‘‘Bu konuda bürokrasinin azaltılması bazı güvencelerin verilmesi süreci hızlandırır’’ dedi. DHL'in elindeki olanaklarla PTT'nin yurtdışına gönderdiği APS paketlerini Avrupa'ya yüzde 20-30 daha ucuza ulaştırma teklifi götürdüğünü kaydeden Akavi, bu önerinin hala geçerli olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!