İşsizlik Sigortası Fon yönetmeliği tamam

Güncelleme Tarihi:

İşsizlik Sigortası Fon yönetmeliği tamam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

İŞSİZLİK Sigortası Fonu'nda biriken paranın nasıl yönetileceğini belirleyen yönetmelik nihayet son şeklini aldı. İşsizlik Sigortası Fon Yönetmeliği'yle, Fon kaynaklarının devlet iç borçlanma senetleri, repo,ters repo, mevduat ve menkul kıymet yatırım fonu katılma belgelerine yatırılarak değerlendirilmesi öngörülüyor.

Fon kaynakları Hazine Müsteşarlığı'nca ihale, halka arz ve benzeri yöntemlerle kamuya açık olarak ihraç edilen devlet iç borçlanma senetlerine yatırılabilecek. Fon, doğrudan ihale yöntemi ile ihraç edilen devlet iç borçlanma senetlerini her ihraçta oluşan ortalama faiz üzerinden alacak. Fon, devlet iç borçlanma senetlerinin alım satımını, ayrıca bankalar aracılığıyla İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'ndan da yapabilecek.

Fon, geri satış vaadiyle alım (ters repo) ve geri adım vaadi ile satış (repo) yapabilecek. Fon bu işlemleri doğrudan yapabileceği gibi bankalar aracılığıyla İMKB nezdinde de yapabilecek.

Fon kaynaklarını bankalar nezdinde açtırılacak Türk Lirası ve döviz mevduatı hesaplarında da değerlendirilendirebilecek. Mevduat hesabı açılacak banka, bir önceki yılsonu bilançolarındaki toplam aktif büyüklüklerine göre ilk on sırada bulunan bankalardan teklifler alınarak belirlenecek.

Bu arada, kesintileri 1 Haziran'da başlayan İşsizlik Fonu'nda Ağustos 2000-Mart 2001 tarihleri arasında 101 trilyon 173 milyar lira birikmesi öngörülüyor. Fon'a Temmuz ayında, işsizlik sigortası primlerini tahsil eden SSK tarafından 874 milyar 468 milyon lira aktarıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!