İsrafa biz de karşıyız ama oto artık lüks değil ihtiyaç

Güncelleme Tarihi:

İsrafa biz de karşıyız ama oto artık lüks değil ihtiyaç
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 00:00

Vatandaşlara lüks araba ve ev konusunda uyarılarda bulunarak israftan kaçınılması gerektiği çağrısı yapan Başbakan Tayyip Erdoğan’a otomotiv sektöründen hem destek, hem itiraz oldu.

Bünyesinde Kia, Geely, Coopers gibi markaları barındıran Çelik Motor’un Genel Müdürü Bora Koçak, lüks tüketim konusunda Başbakanla hem fikir olduğunu belirterek, “Ama otomobil ve ev tercihi aynı şey değil. Başbakanın bu açıklamasından Türkiye’de halen otomobilin lüks algısının devam ettiğini anlıyoruz. Bugün ortalama bir otomobil 30 bin TL, ev ise yaklaşık 300 bin TL” dedi. Bünyesinde Volkswagen, Audi, Porsche, Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley, Bugatti gibi markaları bulunduran Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu ise, Erdoğan’ın mesajının çok yerinde olduğunu belirterek, “Mesajın anlamı şu; ihtiyaçlarını doğru analiz et, önceliklerini iyi bil. Farklı bir yere çekmemek lazım” diye konuştu.  Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt da, şu yorumu yaptı: “Otomobil artık lüks olarak algılanmamalı. Kaldı ki şu ara otomobil almak çok daha avantajlı. Kurlar böyle giderse önümüzdeki aylarda zam gelmesi kaçınılmaz olacaktır.”
Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan da şunları dile getirdi: “Sayın Başbakanımız içinde yaşanılan olumsuz koşulları düşünerek, ‘Ayağınızı yorgana göre uzatınız ve yerli otomobilleri tercih edin’ diye düşünerek o yorumu yapmıştır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!