Isparta’ya sağlık ‘Akın’ı

Güncelleme Tarihi:

Isparta’ya sağlık ‘Akın’ı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 21:12

Isparta Şehir Hastanesi’nin resmi açılışı Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla dün yapıldı. 1 milyar 150 milyon lira yatırımla hayata geçirilen hastanenin açılışında Akfen Holding Bakanı Hamdi Akın, “Şehir hastaneleriyle muayene ve ameliyat kuyrukları tarihe karışıyor” dedi.

Haberin Devamı

KAMU-özel işbirliğiyle hayata geçirilen şehir hastanelerine bir yenisi daha eklendi. Akfen Holding’in 1 milyar 150 milyon liralık yatırımla tamamladığı Isparta Şehir Hastanesi hizmete girdi. Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla resmi açılışı dün yapılan hastane, sağlıkta konforu en üst düzeye çıkarma hedefini taşıyor. Hastanede, muayene ve ameliyat için sıra beklemesinin önüne geçilirken, vatandaşa ücretsiz olarak beş yıldızlı otel standartlarında sağlık hizmeti ile verilmesi planlanıyor. Projenin 12 ay, 12 gün gibi bir sürede tamamlandığını belirten Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Sağlık sistemine en son teknoloji ve donanımı kazandıran bir projenin içinde yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Türkiye’de ve dünyada dev projelere imza atmış bir grup olarak bu yatırımla uzmanlığımızı sağlık sektöründe de göstermiş olduk. Şehir hastaneleriyle muayene ve ameliyat kuyrukları tarihe karışıyor” dedi.

Haberin Devamı

Akfen Holding’in 1.5 yıl gibi bir sürede gerçekleştireceği 6.6 milyar liralık yatırım atağının içinde, şehir hastanelerinin payının 3 milyar 900 milyon lirayı bulduğuna dikkat çeken Akın, “Aralık 2017’de 1 milyar 750 milyon liralık bir yatırımla Eskişehir Şehir Hastanesi’ni hizmete açacağız. 1 milyar liraya mal olacak Tekirdağ Şehir Hastanesi de Nisan 2018’de devreye girecek. Toplam 2 milyar liralık enerji yatırımımızı bu yılın sonuna kadar devreye alacağız. Akfen Grubu olarak yatırımlarımızla istihdam seferberliğine de destek veriyoruz. Mersin Limanı’nda 300, Isparta Şehir Hastanesi’nde de 909 kişilik yeni istihdam yaratmanın gururunu yaşıyoruz. Yıl sonuna kadar enerji yatırımlarımızla birlikte bu rakam 1.359’a kadar çıkacak” ifadesini kullandı.

Isparta’ya sağlık ‘Akın’ı

Yapımını Akfen İnşaat’ın üstlendiği Isparta Şehir Hastanesi’nin resmi açılışı, Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen Holding Başkanvekili ve Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın ile çok sayıda davetlinin katıldığı törenle yapıldı. 

Haberin Devamı

 İLK BEBEĞİN EĞİTİMİ AKFEN’DEN

ISPARTA Şehir Hastanesi’nin devreye girmesi ile birlikte ilde bulunan ve oldukça eski yapıya sahip olan Kadın Doğum Hastanesi ve Devlet Hastanesi, personeliyle yeni tesise taşındı. Isparta Şehir Hastanesi’nin ilk bebeği de taşınma işleminin başladığı 18 Mart Cumartesi gecesi dünyaya geldi. Akfen Holding, Hazim ve Ayşen Aslan çiftinin ikinci çocukları Ali bebeğin tüm eğitim masraflarını üstlendi.

800 YATAK KAPASİTELİ

KAMU hastanesi statüsünde vatandaşlara ‘ücretsiz’ sağlık hizmet veren Isparta Şehir Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı 25 yıl boyunca kiracı olarak yer alacak. Tesiste bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane ve otopark gibi bütün hizmetler, hastanenin yapım ve işletmesini üstlenen Akfen tarafından karşılanıyor. 800 yatak kapasitesine sahip hastanede 324’ü tek, 150’si ise iki kişilik odalarda hizmet veriliyor. 221 bin 353 metrekare inşaat alanına sahip Isparta Şehir Hastanesi bünyesinde 20 ameliyathane, 131 yoğun bakım ünitesi ve 167 poliklinik bulunuyor. Tüm odalarda duş, WC, buzdolabı, çalışma masası, TV yer alırken, hastane dünyada kullanılan en son sistemlerle donatıldı. 

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!