İSO'da Hacıoğlu Dinçkök'e rakip

Güncelleme Tarihi:

İSOda Hacıoğlu Dinçköke rakip
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 25 Kasım Salı günü yapılacak Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinde, Meclis Başkanlığı için iki aday yarışacak. İSO'nun şimdiki Meclis Başkanı Ömer Dinçkök'ten sonra, Yönetim Kurulu eski Başkanlarından Memduh Hacıoğlu'nun da aday olacağı belirtiliyor. Yönetim Kurulu için ise sadece Başkan Hüsametin Kavi'nin listesinin seçime girmesi bekleniyor.

İSO kulislerinde Dinçkök'ün şu an Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Konseyi Başkanlığı görevini sürdürmesi nedeniyle tekrar İSO Meclis Başkanlığı görevine talip olduğu söyleniyor. Fakat bazı İSO üyeleri de, TOBB Sanayi Konseyi Başkanlığı için herhangi bir Oda'nın Meclis Başkanı olmak gibi bir şartın bulunmadığını savunuyor.

1993 yılında Ömer Dinçkök, İbrahim Bodur'un yerine Meclis Başkanı oldu. Memduh Hacıoğlu da ise 1989 yılında Nurallah Gezgin'in yerine Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. 1993 yılında yapılan seçimlerde aday olmayan Memduh Hacıoğlu yerini şimdiki Başkan Hüsamettin Kavi'ye bırakmıştı. Kavi iki dönemdir Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!