ISO üyeleri Slikon Vadisi'ne gidiyor

Güncelleme Tarihi:

ISO üyeleri Slikon Vadisine gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Sanayi Odası (İSO), üyeleri için Slikon Vadisi'nde yatırım olanaklarını araştırıyor.

İSO Genel Sekreteri Bahar Şahin, İSO'nun 53 meslek komitesi üyelerinden ilgi duyanların ABD'de bulunan Silikon Vadisi'nde (Silicon Valley) yatırım yapmalarına, burada faaliyet gösteren ABD'li şirketlerle Türkiye'de ortak yatırım gerçekleştirmelerine ve teknoloji transferinde bulunmalarına olanak sağlamak amacıyla girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

Bu kapsamda Silikon Vadisi'nde yerleşik IBI ve TechDev adlı kurumlarla ön görüşmeler yapıldığını belirten Şahin, ABD'li kuruluşlardan rapor beklediklerini duyurdu.

Şahin, Türkiye'de de hangi sektörlerden kaç firmanın yatırım için ilgilendiğini belirleyeceklerini söyledi.

Bu arada, halen Tepebaşı'ndaki binasında faaliyet gösteren İSO'ya yeni bina için arsa temini çalışmaları da tamamlandı.

Atatürk Havalimanı yakınındaki Milli Emlak'a ait arsa, 49 yıllığına kiralandı. İmar durumu için Bahçelievler Belediyesi'nden onay alındı. Büyükşehir Belediyesi'nden izin alındıktan sonra, inşaata başlanılabilecek.

İSO'nun yeni binasının, çalışma ofisleri, eğitim ve bilgi işlem merkezleri ile sosyal tesisleri kapsayan bir kompleksten oluşması düşünülüyor.

Öte yandan, 50 kadar danışmanla 15 Nisan 1997 tarihinde faaliyetine başlayan Gönüllü Danışmanlar Servisi, hizmetini 128 danışmanla sürdürüyor. 23 Şubat tarihi itibariyle 209 adede ulaşan hizmet talebinden 202'sine danışman tahsis edildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!