İslam Kerimov: Bize de ayni Arçelik'i isterim

Güncelleme Tarihi:

İslam Kerimov: Bize de ayni Arçeliki isterim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Arçelik'in Eskişehir'deki tesislerini Cumhurbaşkanı Demirel ile birlikte gezen Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, ‘‘Bu fabrikanın aynısını Özbekistan'a da istiyoruz’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile resmi konuğu olarak Türkiye'de bulunan Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nün sahibi, Koç Grubu'nun 'amiral gemisi' Arçelik'in Eskişehir'deki tesislerini gezdi. Kerimov, ‘‘Eskişehir'deki Arçelik Fabrikası'nın aynısını Özbekistan'da kuracağız’’ dedi. Koç Grubu'nun Özbekistan'da beyaz eşya fabrikası kurmayı amaçlayan projesiyle ilgili karar aşamasında olan İslam Kerimov, Eskişehir'deki Arçelik Bozdolabı Fabrikası'nı görmek istedi.

1 MİLYON 200 BİN BUZDOLABI

Fabrikayı tüm üretim aşamalarını izleyerek gezen Demirel ve Kerimov'a, Koç Topluluğu İcra Kurulu Başkanı İnan Kıraç, İdare Meclisi Başkan Vekili ve Arçelik Yönetim Kurulu Başkanı Suna Kıraç, Arçelik Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman ile diğer fabrika yetkilileri bilgi sundu. Suna Kıraç, Eskişehir Buzdolabı Fabrikası'nın yılda 1 milyon 200 bin buzdolabı üretim kapasitesine ulaştığını, önümüzdeki yıl bu rakamın 1 milyon 400 bin bozdulabına çıkacağını söyledi. Kıraç, fabrikada üretilen buzdolaplarının yüzde 40'ının ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine ihraç ettiğini söyledi.

İslam Kerimov, fabrikada üretilen buzdolaplarının modelleri ile Arçelik'in diğer ürünlerinin sergilendiği bölümde uzun süre kalarak dikkatle inceledi. Kerimov, tesislere hayran kaldığını söyledi. Kerimov, ‘‘Eskişehir'deki insanlar da Özbekistan'daki insanlarımıza çok benziyor. Semerkant ile Eskişehir'i kardeş kent ilan ettik. Eskişehir'deki Buzdolabı Fabrikası'nın aynısını Özbekistan'a kuracağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!