İŞKUR giriş ekranına nereden ulaşılır?

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR giriş ekranına nereden ulaşılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 10:59

İŞKUR girişi ile sistem üzerinden işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, araştırmalarını gerçekleştiriyor. Açık pozisyonlara iş başvurusu, başvuru takibi ve sonuçlar hakkında detayları öğrenebilecekleri İŞKUR giriş ekranına, kurumun internet sitesi üzerinden kolayca erişim sağlanabiliyor. İşte, sonuçlar ve yerleştirmeler gibi detayların yer aldığı İŞKUR girişi için bazı bilgiler

Haberin Devamı

İŞKUR giriş ekranı içerisinde birçok modülü barındırıyor. Açık ilanlar ve pozisyonların kolayca görüntüleneceği İŞKUR iş ilanları, başvuru aşamasının kolayca gerçekleşmesine imkan tanıyacak. Peki, İŞKUR kullanıcı kaydı ve girişi nasıl yapılacak? İşte başvuru ekranı

GİRİŞ NASIL YAPILIR?

İnternet üzerinden işlem yapabilmek için "kullanıcı kaydı" oluşturmalısınız. Kullanıcı kaydı, sistem üyeliği anlamına gelmektedir ve sizin internet üzerinden, kendi adınıza işlem yapabilmenizi sağlayacaktır.

Kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra, T.C. Kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilir ve kurum hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Sistem girişi, ekranın (web sayfasının) sağ üst köşesindeki internet şubesinden "iş arayan girişi" bağlantısına tıkladıktan sonra, T.C. Kimlik numarası ve şifre girilerek yapılabilir.

Haberin Devamı

Ana sayfada "açık iş ilanları" bağlantısı veya sağda "genel bilgiler" altındaki "açık iş durumu" bağlantısı tıklanarak açık işlerin listelendiği sayfaya ulaşılır. Bu sayfada, mevcut açık işler, belli kriterler girilerek sorgulanabilir.

GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KULLANICI KAYDI NASIL YAPILIR?

Kullanıcı kaydınızı, ana sayfamızdaki iş arayan için olan "üye ol" bağlantısına tıklayarak veya sağdaki "kısayollar" bölümünden "sistem / iş arayan üyeliği" bağlantısına tıklayarak oluşturulabilir.

Üyelik sırasında, T. C. Kimlik numaranızı bilmiyorsanız, nüfus vatandaşlık işleri genel müdürlüğü'nün sitesinden (üyelik ekranındaki bağlantıyı takip ederek) bulabilirsiniz. Girmiş olduğunuz kimlik bilgileri kimlik paylaşım sistemi'inde doğrulanacaktır. Cep telefonu, elektronik posta adresi gibi iletişim bilgilerinizi ve belirlediğiniz şifreyi girerek kullanıcı kaydınızı tamamlamış olursunuz ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

ONAY KODUNU DOĞRULAMAYI UNUTMAYIN

Öncelikle kaydınızı yaparken tercih etmiş olduğunuz e-mail adresi veya cep telefonu numaranızın doğruluğundan emin olmalısınız. Bu bilgilerin doğru olduğundan emin iseniz en yakın işkur birimi ile şahsen veya telefonla bağlantı kurarak onay numaranızı alabilir ve "hesap etkinleştirme" işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

KAYIT DÜZENLEME İLE BİLGİLERİNİZİ DÜZENLEYEBİLİRSİNİZ

Anasayfanın sağ üst köşesindeki iş arayan girişine tıklandıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre girilerek sisteme giriş yapılır.

"online işlemler-istihdam-başvuru/kayıt düzenleme" menü adımına tıklanır. Burada girmeniz beklenen bilgiler genel olarak özgeçmişinizi ve iş tercihlerinizi içermektedir. Sizden girmeniz beklenen bilgiler, kendinizi işverene tanıtmak için girilmesi gereken zorunlu ve isteğe bağlı bilgilerden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

Bulunulan sayfadaki bilgi girişi tamamlandıktan sonra, bir sonraki sayfaya "ileri" bağlantısı kullanılarak devam edilir.

Öğrenim bilgilerinizi ve meslek bilgilerinizi girmeniz zorunludur. Birden fazla girilebilen bilgilerinizi girerken "ekle" komutunu kullanarak, her bir bilgiyi tek tek eklemeniz gerekmektedir. Örneğin: okul bilginizi girerken, bitirmiş olduğunuz her bir okulun (ilk, orta, ünirversite, v.b) öğrenim seviyesi, adı, bölümü, başlama ve bitirme yıllarını girdikten sonra, "ekle" komutunu kullanarak kayıt bilgilerinize ekleyebilirsiniz. "ekle" komutunu kullanmadığınız takdirde, girmiş olduğunuz bilgiler kaydedilmeyecektir.

Eğer daha önce kpss sınavına girmiş iseniz, sınav sonuçlarınız otomatik olarak sistem tarafından yüklenecektir.

Haberin Devamı

"ileri" bağlantısını kullanarak en son sayfaya geldiğinizde (en son sayfanın adı "işlem sonu"dur), "kaydet" komutunu kullanarak, girmiş olduğunuz bütün bilgiler kaydedilir.

Böylece iş arayan kaydınız tamamlanmış olur. Böylece, artık, "online işlemler à istihdam à açık iş ilanları" menü adımından açık işleri listeleyip başvuru yapabilir ya da "online işlemler à istihdam à bana uygun işler" adımından size uygun olan açık işlere başvurabilirsiniz.

KENDİ CV'NİZİ DE YÜKLEYEBİLİRSİNİZ

Microsoft word veya pdf formatında hazırlamış olduğunuz özgeçmişlerinizi, "online işlemler à istihdam à başvuru/kayıt düzenleme" menü adımındaki "özgeçmiş ekleme (cv)" sekmesinden sisteme yükleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Jpg veya gıf formatındaki fotoğrafınızı ise; "online işlemler à istihdam à başvuru/kayıt düzenleme" menü adımındaki "fotoğraf yükleme" sekmesinden sisteme yükleyebilirsiniz.


BAKMADAN GEÇME!