İşçiler, ‘Toprak Demirdöküm’ün iflası’ için dava açtı

Güncelleme Tarihi:

İşçiler, ‘Toprak Demirdöküm’ün iflası’ için dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 09:39

Bir dönem, Türkiye’nin önde gelen sanayi tesisleri arasında yer alan Toprak Demirdöküm’ün iflası talep edildi. Anılan davayı, şirketten olan alacakların tahsil edemediklerini belirten Toprak Demirdöküm işçileri açtı. Şirket adına yapılan savunmada ise Toprak Demirdöküm’ün davacı işçilere herhangi bir borcu olmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

MERHUM iş insanı Halis Toprak’ın temelini attığı Toprak Demirdöküm San. Ve Tic. AŞ. 1987’de kuruldu. Toplam 362 bin metrekare alan üzerindeki üç üretim hattında faaliyet gösteren şirket ağırlıklı olarak ihracata yönelik üretim yaptı. Binlerce kişinin çalıştığı tesis, Toprak Grubu’nun yaşadığı zorlu süreç sonrası üretimden koptu.

TAKİPLER KESİNLEŞTİ 

Tesiste faaliyetlerin durması ile birlikte işçiler için de zorlu bir süreç başladı. Yüzlerce işçi, uzun süre alacak taleplerini gündeme getirdi. Bir kısım işçi şirkete yönelik icra takibi başlattı. Takip kararları kesinleşti. İflas istemli takibe geçilmesi ile birlikte şirket takibe itiraz etti.

SÜRÜNCEMEDE BIRAKILMAK İSTENİYOR

13 şirket adına Bozüyük 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada, itirazın kaldırılması ve şirketin ifasına karar verilmesi talep edildi.  13 işçi adına davayı açan Av. Nurdan Gökgöz, alacağın sürüncemede bırakılması amacı ile itiraz edildiği görüşü savunuldu.

Haberin Devamı

İŞÇİLERİN ALACAĞI YOK

Şirket adına dosyaya sunulan dilekçede ise, iflas yoluna başvurulmasının kötü niyetli olduğu kaydedilerek “İşçilerin alacak iddiası gerçeği yansıtmıyor.  Şirketin varlığı, borçları karşılar seviyede. Alacak iddiasında olan kişiler ile ibralaşıldı. Buna dair kayıtları dosyaya sunacağız. İflas talebine ilişkin dava ret edilsin” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!