İşadamları Irak'tan 300 milyon dolarla döndü

Güncelleme Tarihi:

İşadamları Iraktan 300 milyon dolarla döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2002 02:11

Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen başkanlığında Irak'taki temaslarını tamamlayan Türk işadamları, 300 milyon dolarlık kontrat imzaladı.

Türk işadamlarının Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaptıkları temaslar sonucu imzaladıkları söz konusu kontratların 24 milyon dolarlık bölümü elektrik santralı yapımı, 8.5 milyon dolarlık bölümü de lokomotif yedek parçalarını kapsıyor.

Türk işadamlarının Iraklı muhataplarıyla yaptıkları kontratların kalan bölümü de makina techizat, yan sanayi ürünleri, binek araçları, asfalt döküm tesisleri, jeneratör, gıda maddeleri, bakliyat ve un sektörlerini içeriyor.

Öte yandan, Türk heyetinde bulunan işadamları, iki ülke arasındaki ziyaretlerin Türk-Irak ticari ilişkileri için büyük önem taşıdığını belirtirken, görüşmelerin olumlu geçtiğini de kaydetti.

4 gün süren ziyaret sırasında yoğun temaslarda bulunan Türk heyeti, Bağdat'ta Irak Devlet Başkan Yardımcısı Taha Yasin Ramazan'ın yanı sıra, Irak Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Hikmet El Azzavi ve 9 Iraklı bakan ile iki ülkeyi ilgilendiren sorunlar konusunda görüşmelerde bulundu.

Türk heyetinde, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın yanı sıra Dışişleri Bakanlığı, BOTAŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü temsilcileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yetkilileri ile 200 dolayında işadamı bulunuyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!