İş hayatında stresle başa çıkma yöntemleri

Güncelleme Tarihi:

İş hayatında stresle başa çıkma yöntemleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2018 10:30

Yoğun iş hayatında stres herkesin sorunu. İşte stresle başa çıkarken işinize yarayacak yöntemler...

Haberin Devamı

Günümüzün hatta hayatımızın büyük bir bölümünü iş yerinde geçiriyoruz. Bu nedenle iş yerinde olan bitenler, hem kariyerimizi hem de ruh sağlığımızı direkt olarak etkiliyor. Maddi ve manevi yönden yaşanan stres, uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bu tip sorunlardan uzak durmak ise sanıldığı kadar zor değil. İşte iş hayatında stresten kendinizi uzak tutmak için yapmanız gerekenler...

Beslenmeye Dikkat

İş hayatındaki stresle beslenme arasında ilk etapta bir bağlantı kurulamayabilir. Fakat işi ve günlük yaşamı birbirinden ayrı değerlendirmek de mümkün değil. Sağlıklı bir iş yaşamı için düzenli ve sağlıklı bir hayat düzeni şart. Bunun ilk adımı da beslenmeden geçiyor. Öğlen ve akşam yemeklerinde yağsız et, balık ve tavuk gibi yüksek proteinli ve enerji verici besinleri tercih etmelisiniz. Böylece öğlen ve akşam yorgunluğu, yüksek karbonhidrat sayesinde önlenecek ve mesai saatlerinde kendinizi daha enerjik hissedebileceksiniz.

Haberin Devamı

İş Yükünü Düzenleyin

Bütün işlerinizi tek bir günde ya da kısıtlı bir zaman içerisinde yapmamaya çalışın. Bu nedenle planlı ve programlı hareket edin. İşlerinizi son güne bırakmayın. İş yükünüzü günlere bölerek daha esnek hareket edin.

Öfkenizi Kontrol Edin

İş yerinde ani sinir patlamaları yaşamak size zarar verecektir. Bunun nedeni olan stres de eklendiğinde mesai saatleri işkenceye dönebilir. Öfkenizi kontrol etmeli ve anlık kararlar vermemelisiniz.

Yardım Edin, Güleryüzlü Olun

İş arkadaşlarınızla iyi iletişim kurmak, iş yerini zorunlu olarak bulunduğunuz bir alan olmaktan çıkarır. Keyif alarak çalışabilmek için de iş arkadaşlarınıza yardım edin. Çevrenize karşı güleryüzlü olmaya çalışın.

Mola Vermeyi İhmal Etmeyin

Mesai saatleri içerisinde 10 dakikalık kısa molalar, nefes almanızı sağlayacaktır. Bu süreçte kendinize zaman ayırın, dikkatinizi toplayın ve gevşeyerek işe geri dönün.

Bütçenizi İyi Ayarların

Ay sonunda maaşınızı tamamen borçlara yatıracağınızı bilmek, çalışma anındaki stresinizi artıracaktır. Bu nedenle ayağınızı yorganınıza göre uzatmaya çalışın. Fazla mesai yapma durumunda kalmadan, bütün ay nasıl geçineceğinizi düşünmeden çalışmak daha rahat olmanızı sağlar.

Spor Yapın

Haberin Devamı

İş çıkışlarında ya da işe gitmeden önce kısa yürüyüşler yapmak, hem iş hem de sosyal yaşam stresinden uzaklaşmanıza önemli katkı sağlayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!