İş garantili kurslar

Güncelleme Tarihi:

İş garantili kurslar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 00:10

Hürriyet.com.tr okuyucuları için 81 ilde açılacak olan Türkiye İş Kurumu’nun organize ettiği iş garantili kursları derledi. Hangi ilde, ne zaman, hangi meslek dalında, ne kursu açılacak? Kimler başvurabilecek? Kursiyerlere ne kadar ücret verilecek? Bu soruların yanıtlarını il il belirledik. İstanbul, İzmir, Ankara gibi illeri sollayıp istihdam garantili kurs rekoru kıran ilimizi görünce şaşırdık…

Haberin Devamı

İşte il il iş garantili kurslar / Foto-Analiz

Örneğin bir ilimizde açılacak stajlı kursta katılımcılar, Türkiye’nin önde gelen şirketinde 180 gün eğitim alma fırsatı bulacak. Ve böylesine bir eğitim için 2 bin 700 lira cep harçlığı alacak. Beğenilenler ise bu şirkette işe başlayacak. Bir Karadeniz ilinde açılacak kursa katılacak kursiyere ise 2685 lira ödenecek. Başarılı olursa o ilde işe başlayacak.

Başka bir ilde 100 günlük kursa katılma karşılığında hem meslek öğrenecek hem de 1500 lira cep harçlığı alacak. Bir başkası da aynı harçlıkla yönetici sekreterlik eğitimi alacak…

Bazı illerde ise Toplum Yararına Çalışma Programlarını belirledik. Geçici istihdam sağlamak için açılan bu programların süresi sınırlı olsa da işsizlere kısa süreli nefes aldırabilir, diye düşündük.

Haberin Devamı

PATRONLARA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI

Patron olmak isteyenler içinse Türkiye genelinde açılacak olan ‘girişimcilik’ kurslarını derledik. Hangi ilde, ne kadar süreyle kurs açılacak, patronlara bu katılım karşılığında ne kadar ücret verilecek tespit ettik.

Bir de sosyal sorumluluğumuz gereği özürlüler için açılan kursları belirledik. Onlarda istihdam garantisi ayrımı yapmadık. Oldukça nitelikli bu kurslara katılacak özürlü vatandaşlara çok şey kazandıracağını düşündük.

Dolayısıyla İş-Kur’un kurslarını istihdam garantililer, toplum yararına çalışma programları, girişimcilik kursları ve özürlüler için olmak üzere dört grupta topladık. Kursları sadece il bazında değil, ilçe bazında da belirttik. Her bir kursun yanına kodunu yazdık ki, okuyucu hangi kursa katılmak istediğini İş Kur yetkililerine kolayca anlatabilsin…

81 ilin bazılarında hiç kurs açılmadığını, bazılarında ise yeni tarihli kurs olmadığını görerek üzüldük.

Bu haberimizle 2.8 milyon işsizin iş bulmasına küçük de olsa bir katkı yapabilirsek mutlu olacağız…

KİMLER BAŞVURABİLİYOR

İş-Kur kurslarına halen sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmayıp kuruma ‘işsiz’ olarak kaydını yaptıranlar katılabiliyor. Kurs süresince, gittiği her gün için cep harçlığı alıyor. Kurs süresinin onda birini aşmamak üzere mazeret izni kullanılabiliyor. Ancak harçlık, katıldıkları gün başına veriliyor. Kurs bitiminde yapılan sınavda başarılı olanlar, MEB onaylı kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanıyor.

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr

 Tüm iş ilanları Yenibiris.com'da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!