İş dünyasından ABD’nin kararına sert tepki: Kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasından ABD’nin kararına sert tepki: Kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 21:51

ABD’nin yaptırım kararına Türk iş dünyası da sert tepki gösterdi. Amerika’nın aldığı bu kararın kabul edilemez olduğunu dile getiren iş dünyası temsilcileri, “ABD hükümetinin, iki ülke arasında yaşanan son diplomatik sorun karşısında almış olduğu yaptırım kararı, stratejik müttefikliğin doğasına aykırıdır ve iki ülke arasındaki ilişkilerin onarılamaz seviyede bozulması tehlikesini doğurmuştur. Alınan bu yaptırım kararının kabul edilemez nitelikte olduğunun bilinmesini isteriz” dedi.

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik: ABD hükümetinin, iki ülke arasında yaşanan son diplomatik sorun karşısında almış olduğu yaptırım kararı, söz konusu stratejik müttefikliğin doğasına aykırıdır ve iki ülke arasındaki ilişkilerin onarılamaz seviyede bozulması tehlikesini doğurmuştur. Alınan bu yaptırım kararının kabul edilemez nitelikte olduğunun bilinmesini isteriz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Bu yanlış karardan biran önce dönülmelidir. ABD yönetimini sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Trump yönetiminin tüm uluslararası hukuk veya uygulamalara aykırı olarak aldığı yaptırım kararını kabul etmek mümkün değildir. ABD’nin bu kararına karşı devletimizin ve bakanlarımızın yanındayız.

Haberin Devamı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak: ABD’nin, Rahip Brunson davası karşısındaki yaptırım kararını kınıyoruz. Bu dayatmacı anlayışın, uluslararası hukuk normları ve yapılan anlaşmaları gölgeleyerek adalet ve saygınlık ilkelerini derinden sarstığını görüyoruz.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle: ABD’nin yaptırımları kabul edilebilir değil. Öncelikle rahip Brunson konusunun siyasetin değil, adaletin bir konusu olduğunun ABD tarafından anlaşılması gerekir. Bağımsız yargımız, hangi ülke vatandaşı olursa olsun tüm fertlere aynı şekilde muamele yaparak kararını verecektir.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Amerika, haksız ve mesnetsiz ‘yaptırım’ tehdidiyle Türk halkına, iş dünyasına istemediği hiçbir şeyi yaptıramayacak. Türk yargısının yapacağı yargılamanın sonuçlarına itibar edilmeli.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: ABD’nin kararı haksız ve hiçbir açıdan kabul edilemez. Amerika’nın aldığı haksız ve yanlış karardan geri dönmesi gerekiyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran: Türkiye bir hukuk devletidir. Yargı bağımsızlığı her şeyin üstündedir. ABD’nin bu yaptırımı, hukuk sistemine yönelik saygı dışı bir tutum ve müdahale anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir: Bu karar asla kabul edilemez, ABD akıl tutulması içinde. ABD, kendi yargısına nasıl saygı duyulmasını bekliyorsa, aynı saygıyı Türk yargısına da göstermek zorundadır.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!