İş dünyası Davos'a çıkarma yapacak

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası Davosa çıkarma yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 10:26

M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, B20’yi oluşturan Türk iş dünyasının önde gelen isimleri, Davos toplantılarına damga vurmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

World Economic Forum’un her yıl küresel ekonominin kaptanları olan siyasetçileri ve işadamlarını buluşturduğu geleneksel Davos toplantılarında, B20 Türkiye ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin önde gelen işadamları ile Davos’ta Türkiye’yi temsil edecek.

Davos’a gidecek heyet Türk iş dünyasının önemli isimlerinden oluşuyor.
TOBB ve B20 Türkiye’nin Başkanı Hisarcıklıoğlu ile B20 Türkiye’nin Görev Güçleri başkanlıklarını yürüten Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin ve Ali Koç, Davos’ta B20 Türkiye Dönem Başkanlığı’nı dünya ekonomisine yön veren isimlere anlatacak.

İki büyük organizasyona ev sahipliği

Davos’ta B20 Türkiye ve TOBB iki büyük organizasyona ev sahipliği yapacak. İlk organizasyon, B20 ve World Economic Forum’un ev sahipliğinde, 22 Ocak’ta gerçekleşecek “G20 Gündeminin Geliştirilmesi” oturumu olacak.
Oturumun açılışı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yapılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise oturumun kapanış konuşmasını gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Dönem Başkanlığı’nın 2015 yılı öncelikleri ve gündemi ile B20 Türkiye’nin çalışmalarına değinilecek oturum, B20 Görev Gücü Başkanları ile Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria Gurria ve küresel iş dünyasının üst düzey temsilcilerini buluşturacak.

23 Ocak’ta ise TOBB, Başbakan Ahmet Davutoğlu onuruna vereceği resepsiyonda Davos’ta bulunan CEO’ları ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini ağırlayacak. Resepsiyon çerçevesinde, 150’nin üzerinde küresel isim B20 Türkiye çalışmalarını yakından tanıma imkânı bulacak.

Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’e büyük görev

B20 Türkiye, daha önceki dönem başkanlıklarında var olmayan bir yapıyı oluşturarak bir ilke daha imza atıyor. G20 ülkelerinden en etkili ve güçlü işadamlarının katılımıyla “Uluslararası İş Dünyası Danışma Konseyi” oluşturuldu.
Konseyin Başkanlığına ise Coca Cola CEO’su Muhtar Kent seçildi.

Konsey, B20 Görev Güçleri’nin yıl içinde oluşturacakları önerileri ilk elden G20 hükümetlerine sunacak ve uygulamaya geçirilmelerini sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!