İş dünyası 255 milyona ‘kabus’ görecek

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası 255 milyona ‘kabus’ görecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bussinesweek Dergisi tarafından, ‘‘İş dünyasının en iyi arkadaşı ve en kötü kabusu’’ olarak nitelendirilen, dünyanın en ünlü yönetim uzmanı Tom Peters, Türkiye'ye geliyor. Peters, 17 Aralık tarihinde Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda bin kadar işadamı ve yöneticiye konferans verecek. ‘‘Yaratıcılığın Döngüsü ve Radikallerin Kuralları’’ başlıklı tek günlük konferansı izleyecek olan katılımcılar, 1437 dolar (255 milyon lira) ödeyecekler.

Konferansın sponsorluğunu Hürriyet İnsan Kaynakları Gazetesi, Hewlett Packard, Enka Pazarlama, Beech-Nut, Hedef Dağıtım Hizmetleri, LC Waikiki, Mercedes Benz, Microsoft, Türk Hava Yolları ve Time Manager International (TMI) üstlendi.

The Economist dergisinin, ‘‘Guruların gurusu’’ olarak tanımladığı Tom Peters, 1996 yılında Siegel & Gale /Roper Starch Worldwide'ın yaptığı araştırmada ‘‘dünyanın kredibilitesi en yüksek iş lideri’’ seçildi. Peters'ın araştırmada aldığı puan, Bill Gates'in iki katıydı. Mustafa KUTLAY

PETERS'DAN SEÇMELER

HER yıl geniş katılımlı ortalama 75 konferans veren Tom Peters, Türkiye ile birlikte konferans verdiği ülke sayısını 20'ye çıkartacak. 30 kitabı ve 100'ü aşkın makalesi olan Peters'ın işdünyası ve yöneticilik konularındaki farklı yaklaşım ve yorumlarından bazıları şöyle:

Öteki daha iyiye gidiyorsa ve sen bu daha iyiye gidenden daha yavaşsan, sen daha kötüye gidiyorsun demektir.

Bugün 10 yaşındaki çocuklar Nintendo 64 sayesinde ve 199 dolar karşılığında Stratejik Hava Komutanlığı'nın füzelerini süper bilgisayarlarla kontrol eden 4 yıldızlı generalden daha fazla güce sahip.

İşadamı bence, kafe açmak için evini ipotek eden, 10 sokaklık bir bölgedeki komşulara hayal gücü ve özenle hizmet eden, edemezse piyasayı terkeden ve sonra da kendi kaybeden Ana-Baba A.Ş.'nin sahibi ana ve babadır.

Bir otel müdürü bana, ‘‘Oda temizliğinin Mikelanj'ı olabilir misin?’’ diye sordu. Ve ekledi: ‘‘Eğer olamazsan, dünyaya bir iyilik yap ve otelcilik işini bırak.’’

Araba yarışçısı Mario Andretti'yi hürmetle anıyorum. O şöyle demişti: ‘‘Eğer herşey kontrol altında görünüyorsa, yeterince hızlı gitmiyorsundur.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!