İş Bankası'ndan 156 trilyon geldi

Güncelleme Tarihi:

İş Bankasından 156 trilyon geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası'nın yüzde 12.3 oranındaki C grubu kamu hisselerinin halka arzında hisse fiyatı 26 bin lira olarak belirlenirken, yurtiçi ve yurtdışındaki toplam satış miktarı 625 milyon dolar (156 trilyon lira) olarak gerçekleşti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kesin kayıt döneminde yurtiçinde 95 binin üzerinde başvuru gerçekleşti ve bu başvurular sonunda talep edilen hisse adedi 3 milyon lotu aştı. Halka arzda, yurtiçinden talep, 26 bin lira üzerinden, yaklaşık 78 trilyon lira (312 milyon dolar) olarak gerçekleşti.

Bunun yanı sıra aynı tarihlerde yurtdışında ‘‘talep toplama yöntemi’’ ile belirlenen talep de yaklaşık 1.5 milyar dolar (375 trilyon lira) düzeyinde oldu. Böylece, yurtiçi ve yurtdışı toplam talep 1.8 milyar dolar (450 trilyon lira) düzeyine ulaştı ve satışa sunulan hisse senetlerine yaklaşık 3 kat fazla talep geldi.

KÜÇÜKLER TAMAM

Bu arada, önkayıt yaptırarak, paralarını yatıran ve 200 lota kadar başvuruda bulunan küçük tasarruf sahiplerinin tüm talepleri tamamen karşılandı. Böylece ÖİB, yurtiçinde yaklaşık 250 milyon dolarlık (2 milyon 482 bin lot) düzeyinde bir arz gerçekleştirdi. Türkiye'de peşin ödeme yapacak olan küçük tasarrufçulara yapılacak olan yüzde 10 indirim tutarı ile birlikte bu tutarın, 225 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu arada, yurtdışında oluşan talebin ise yaklaşık dörtte biri karşılanabildi. Böylece hisse senetlerinin yaklaşık yüzde 0'ı yurtiçinde, yüzde 60'ı da yurtdışında satıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!