İş Bankası satışında sıra yabancılarda

Güncelleme Tarihi:

İş Bankası satışında sıra yabancılarda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

İş Bankası'ndaki yüzde 12.3 oranındaki kamu hissesinin satışı kapsamında, dün uluslararası piyasalarda tanıtıma çıkıldı. Banka'nın hisselerinin satış fiyatının, 4 Mayıs'ta başlayan hafta içinde belirlenmesi bekleniyor.

Yurtiçi ve yurtdışında yapılacak söz konusu satıştan, 650 milyon dolar gelir sağlanması hedefleniyor. İş Bankası'nda bulunan kamu payının özelleştirilmesi konusunda danışmanlık ve uluslararası halka arzda aracılık hizmeti veren Salomon Smith Barney yetkilileri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla İş Bankası'ndaki yüzde 12.3 oranındaki kamu hissesi satışına ilişkin sürecin başladığını bildirdiler. Yurtdışı tanıtımda, ÖİB yetkililerinin yanısıra Genel Müdür Ünal Korukçu dahil İş Bankası üst yönetiminin de katılımı bekleniyor,

EN BÜYÜK SATIŞ

Salomon Smith Barney'den yapılan açıklamada, İş Bankası'nın ‘‘uluslararası arz’’ için dün roadshow'a çıkıldığı, bankanın önümüzdeki üç hafta içinde başta İngiltere olmak üzere, Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya'daki kurumsal yatırımcılarla toplantılar yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, İş Bankası hisseleri satışının, Türkiye'nin 1994'den bu yana bir kalemde gerçekleşecek en büyük özelleştirme uygulaması olacağı da vurgulandı. Uygulama kapsamında, İş Bankası'nın yüzde 12.3 oranındaki kamu hissesini oluşturan 40 bin lira nominal değere sahip 155.7 milyon adet (C) sınıfı hisse senedi, aynı zaman diliminde uluslararası piyasalar ve yurtiçinde arz edilecek.

Uluslararası yatırımcılar ayrıca, İş Bankası hisselerini, İMKB'den ya da Londra'da listelenmiş olan Global Depositary Receipts-Global Depo Sertifikası (GDR) olarak alabilecekler. Bu durumda 2 GDR, 5 (C) sınıfı hisse senedine eşit işlem görecek. Açıklamada ayrıca, Türkiye'deki özelleştirme uygulamalarında ilk kez İş Bankası'nın yurtiçi arzında, yatırımcılar için indirim ya da taksitle ödeme gibi bir teşvik uygulamasına gidildiği de vurgulandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!