Interpol yolu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Interpol yolu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Erol Aksoy'un AKS TV Reklamcılık ve Filmcilik Şirketi'nin tahrifatlı faturalarında adını kullandığı Alman şirketi Efos Eurofood International GmbH şirketinin sahibi Wolfgang Emil Walk, ‘‘AKS'la hiç ilgimiz yok. Alman yargı organlarından Interpol aracılığıyla AKS hakkında soruşturma yapılmasını isteyeceğiz’’ dedi.

SHOW TV, Cine - 5 ve İktisat Bankası'nın sahibi Erol Aksoy'a ait AKS TV'nin tahrifatlı faturalarında eşofman ve tişört ihraç edilen firma olarak görülen Almanya'daki Efos EuroFood International GmbH şirketinin sahibi Wolfgang Emil Walk, AKS'la hiçbir ilgisi olmadığını açıkladı. Wolfgang Emil Walk, Aksoy ve şirketi AKS'ın kendi isim ve adreslerini kullanmaları nedeniyle yasal yollara başvuracaklarını belirterek, ‘‘Alman yargı organlarından Interpol aracılığıyla sözkonusu kişi hakkında soruşturma yaptırmasını da talep edeceğiz’’ dedi.

On yıldır et ticaretiyle uğraşan Efos EuroFood International GmbH'nin sahibi Emil Walk, Türkiye'ye beş yıl önce sadece et ihrac ettiklerini, tekstille hiçbir ilgileri olmadığını söyledi. Walk, şöyle konuştu:

‘‘Biz bugüne kadar kesinlikle Türkiye'den tekstil ürünü satın almadık. Tekstil ürünü için de aracı olmadık. AKS ve Erol Aksoy adını ilk defa Türk gazetecilerin bizi aramasıyla öğrendik. Adımızın böyle biri işe karıştırılmasından da büyük üzüntü duyduk. Adımızın ve adresimizin bu şirkete nasıl ulaştığını da bilmiyoruz.’’

KARTVİZİTLER GÖNDERDİK

Et ithalatı yaptıkları sırada çeşitli firmalara gönderdikleri kartvizitlerin birilerinin eline geçmiş olabileceğini belirten Walk, şunları söyledi:

‘‘Et ithalatımız sırasında Türkiye'de çeşitli firmalara gönderdiğimiz teklif önerileri sırasında ve gönderdiğimiz kartvizitlerden hareket ederek araştırıyoruz. AKS bize mal gönderdiğini ve aramızda alışveriş olduğunu iddia ediyorsa, o zaman gümrük belgeleri, TIR nakliyat belgeleri teslim alım bildirisi ve diğer uluslararası ihracatta gerekli belgeleri, bize ve Türk kamuoyonu açıklasın. Onların iddia ettiği hiçbir faturada bizim imzamız mühürümüz ya da taskiğimizin olmadığı ortaya çıkacaktır. Sözkonusu kişi ya da firma, bizim adımızı kullanarak bir kriminal suç gerçekleştirmişse, olayı avukatlarımıza devredip, firma sahibi ve yöneticileri hakkında Almanya'dan yasal işlemlere başvuracağız. Alman yargı organlarından, Interpol aracılığıyla bu kişi ve firma hakkında soruşturma yaptırmasını da talep edeceğiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!