Internet'le ABD'ye 25 bin gömlek sattı

Güncelleme Tarihi:

Internetle ABDye 25 bin gömlek sattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çorum'da Bil's markasıyla gömlek üreten ve yurtdışına da ihracat yapan Bilsar Tekstil Internet'te sanal mağaza açtı. Hem iç pazarda bilgisayar ortamında ürün tanıtımı ve satışını hem de yurtdışından ihracat bağlantısı kurmayı hedefleyen Bilsar Tekstil'e ABD'den Internet aracılığı ile 25 bin adet gömlek siparişi geldi.

Böylece ilk kez bir Türk hazırgiyim markası Internette dünyaca ünlü Armani, Versace, Calvin Klein, Gucci gibi markalarla birarada yeraldı. Türk hazırgiyimcileri Londra, Paris, Milano gibi merkezlerde dünyaca ünlü markalarla aynı caddede mağaza açmayı hedeflerken; Bilsar Tekstil bu olayı sanal mağazacılıkla Internet'te gerçekleştirmiş oldu. Bilsar'ı bu projesinin teknik altyapısını ise Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in kızı Netwise İKC İletişim ortağı İpek Cem hazırladı.

Tüketiciler Internet'te Bil's'in sanal mağazasına Akmerkez web sitesinden veya arama motorlarından ulaşabiliyorlar. Bilsar Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal, en yaygın web sitelerinden CNN, Gap, Yahoo kanallarından da kendilerine hem yurtdışından hem de yurtiçinden ulaşılabildiğini kaydetti.

Selman Bilal, sanal mağazacılık maliyetinin yurtdışında ofis veya mağaza açmaktan daha uygun olduğunu söyleyerek asıl amaçlarının ihracat bağlantısı olduğunu belirtti. Bilal, şöyle konuştu: ‘‘İç pazarda Internet ile alışverişte aracı ortadan kalkıyor. Çünkü zürün tüketicinin adresine anlaştığımız dağıtım firmaları ile gönderiliyor. Yurtdışında ise sadece depo kiralamanız gerekli. Internet üzerinden sipariş almak telefon görüşmesi gibi.’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!