Ä°nternetin en büyük korsanı ülkesine iade edildi

Güncelleme Tarihi:

İnternetin en büyük korsanı ülkesine iade edildi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 16:27

Kamboçya’da yakayı ele veren The Pirate Bay kurucusu Gottfrid Swartholm Warg İsveç’e iade edildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'de bir otelde yakalan Warg internetin en etkili korsanlarından birisi olarak biliniyor. İsveç mahkemesi tarafından bir yıl hapis cezasına çarptırılan ancak cezası onanmasına rağmen teslim olmayan The Pirate Bay kurucusunun durumu İsveç ve Kamboçya arasında iade anlaşmaması olmaması nedeniyle bir süre belirsizliğini korumuştu. Bir hafta süren bekleyişin ardından Warg, Tayland Havayollarına ait bir uçak ile Kamboçya’dan sınırdışı edildi ve de İsveç’e gönderildi.

     Â

İki ülke arasında iade anlaşmaması olmamasından ötürü Warg’ın iadesi göçmenlik yasasının ihlali çerçevesinde gerçekleştirildi. Warg’ın tutuklanmasından bir süre sonra İsveç, Kamboçyalı yetkililere The Pirate Bay davasına ilişkin belgeleri göndermişti. Kamboçya polisi adına açıklama yapan Kirth Chantharith, İsveç’ten belgelerin gelmesinin ardından sürecin başladığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Ä°sveç Vergi Dairesi'nin bilgilerini kontrol eden bir ÅŸirkete korsan saldırı yapmaktan yeni bir soruÅŸturma açılarak tutuklandı.    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!