Intel’in hatası fiyatları düşürüyor

Güncelleme Tarihi:

Intel’in hatası fiyatları düşürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Intel’in acemi pazarlama stratejisi sayesinde bilgisayar fiyatları ucuzlayacak

Dünyanın önde gelen bilgisayar sektörü yayıncılarından Ziff Davis’in yazarı Jesse Berst, Intel’in Ağustos ayı içersinde başlatacağını duyurduğu ucuzluk kampanyasının, şirketin kendi şapşallığından kaynaklandığını iddia etti. Yazara göre Intel firması, birkaç ay önce piyasaya sürdüğü MMX işlemcileri pazarlamakta aceleci davranarak, Pentium işlemcilerine olan talebi düşürdü ve Pentium bilgisayarların elde kalmasına yol açtı.

Intel’in pazarlama stratejilerindeki bu acemiliği sayesinde, kullanıcılar gerçek fiyatının dört katına satılan işlemcileri bir süre için iki katı fiyatına satın alabilecekler. Intel firması, bilgisayar işlemcileri pazarında tekel konumunda olduğundan, işlemcilerine dilediği fiyatı koyabiliyor. Bu kazık fiyatlar da doğal olarak bilgisayar fiyatlarına yansıyor.

Pentium Pro, Pentium ve 486 işlemcileriyle dünyanın en büyük bilgisayar işlemcisi üreticisi olan Intel, son ürünü MMX işlemcileri piyasaya sürerken büyük bir pazarlama hatası yaptı. MMX işlemcileri, MMX dışında işlemciye sahip bilgisayarlara olan talebin yavaş yavaş azalmasını bekleyerek ılımlı bir geçiş yapmak yerine, gelecek talebi henüz karşılamaya hazır olmadan pazarladı.

Sonuçta da, Pentium Pro ve Pentium işlemcili bilgisayarlara olan talebi bir anda öldürüverdi. Kimse eskimiş bir teknolojiyi istemiyordu. Üstelik, alıcılar mevcut MMX bilgisayarları da, aşırı yüksek fiyatları dolayısıyla satın almaya yanaşmıyorlardı. Piyasada bu yüzden fiyatların düşmesine yönelik bir bekleyiş dönemi başladı. Sonunda Intel pes etti ve hem MMX hem de diğer işlemcilerinin fiyatını düşüreceğini duyurdu.

Bakalım bu ucuzluk Türkiye bilgisayar pazarına da yansıyacak mı? Yoksa her zaman olduğu gibi kazıklanmaya devam mı edeceğiz?

http://www4.zdnet.com/anchordesk/ story/story_1089.html

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!