İnşallah 10 milyar dolar istihdama gider

Güncelleme Tarihi:

İnşallah 10 milyar dolar istihdama gider
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2001 00:00


Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, yurtdışından gelecek olan 10 milyar dolarlık paranın doğru yerlere harcanması gerektiğini belirterek, ‘‘İnşallah yine faize, rantiyeye ve popülist politikalara gitmez. Gelecek para üretime, ihcata ve istihdama gider diye düşünüyorum’’ dedi.

Sinan Aygün, borsanın yükselmesinin piyasaların canlandığı anlamına gelmediğini, piyasalardaki durgunluğun halen devam ettiğini söyledi.

Ekonomik sıkıntının giderilmesi yönünde gereken önlemlerin alınması gerektiğine işaret eden Aygün, ‘‘Mayıs ayı sonu Haziran ayı başında Türkiye'nin yine bir sıkıntıya girmesinden korkuyorum. Çünkü şu anda ülke sahipsiz. Ülkede hiçbir şey yapılmıyor’’ diye konuştu.

Türkiye'de ekonomik sıkıntının yanı sıra büyük bir siyasi sıkıntı bulunduğunu söyleyen Aygün, güven olduğu taktirde yastık altı paraların çıkacağını söyledi.

‘‘Türkiye okyanusta kalmış bir gemi gibi nereye akıntı varsa oraya gidiyor’’ diyen Aygün, hükümette kısa vadede bir revizyona gidilmesi gerektiğini ve bakanlık sayısının azaltılması gerektiğini kaydetti.

Cumhur Ersümer'in istifası karşılığında dış borcun geldiği söylentilerine inanmadığını belirten Aygün, ‘‘10 milyar dolar zaten gelecekti. Eğer 10 milyara bir bakan gidercekse bizim bakanlarımız böyle bir fedakarlığı yaparlar. Ve Türkiye'ye 360 milyar dolar gelir ve ülkemiz kurtulur’’ şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!