İngiltere’de büyüme düşecek, kamu borcu artacak

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de büyüme düşecek, kamu borcu artacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 11:13

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, ‘Güz Bütçesi’ olarak adlandırılan uzun vadeli bütçe düzenlemelerini İngiliz parlamentosundaki özel oturumda kamuoyuyla paylaştı.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği’nden çıkarken ekonomisini daha dirençli hale getirmeyi hedeflediğini belirten Hammond, haziran ayındaki AB referandumunun etkisiyle ekonomik büyümede yavaşlamanın beklendiğini kaydetti. Hammond, bu yıl İngiltere’de ekonomik büyümenin yüzde 2 seviyesinden yüzde 2.1 seviyesine revize edilmesine karşın 2017 için büyüme tahmininin yüzde 2.2’den yüzde 1.4 seviyesine, 2018’deki büyüme tahmininin de yüzde 2.1’den yüzde 1.7’ye çekildiğini bildirdi.

Önümüzdeki dönemde İngiltere’nin borçlanma ihtiyacının artacağını belirten Hammond, daha önce açıklanan 2019-2020’de bütçe fazlası verme hedefinin ise tutturulamayacağını kaydetti.

BÜTÇE FAZLA VERMEYECEK

Philip Hammond, “Daha düşük büyüme görünümü sebebiyle 2020 yılında bütçede fazla vermemiz mümkün olmayacak. Kamu borcunun milli gelire oranının yüzde 84.2’den 87.3’e yükselmesini bekliyoruz. Bu yılın sonunda toplam borçlanma 55.5 milyar sterlinden 68.2 milyar sterline yükselmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İngiltere’de önümüzdeki dönemde katma değeri yüksek altyapı yatırımlarına öncelik verileceğini vurgulayan Hammond, teknoloji ve inovasyon yatırımları için yıllık yaklaşık 2 milyar sterlin seviyesinde ek destek sağlanacağını bildirdi.

Uygun fiyatlı konutların sağlanması için yaklaşık 1.4 milyar sterlinlik bir destek sağlanacağını kaydeden Hammond, İngiltere’de konut talebinin yüksek olduğu bölgelerde yaklaşık 100 bin konutun inşası için yaklaşık 2.3 milyar sterlinin ayrılmasının planlandığını söyledi.
Hammond, daha önce planlandığı üzere, kurumlar vergisinin yüzde 17 seviyesine çekileceğini de bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!