İngiltere Parlamento binası düğün mekanı oluyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Parlamento binası düğün mekanı oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 01:43

Dünyanın en köklü parlamentosu olan ve parlamentoların anası olarak kabul edilen Londra'daki İngiltere Parlamento binası (Westminster Sarayı) özel organizasyonlara açılıyor. Avam Kamarası yetkilileri parlamentonun tamir ve restorasyon fonuna katkı için bazı odaları şirket ve kişilerin özel organizasyonları için kiralanacağını belirtti. Böylece kişiler Parlamento Binası'nda düğün yapabilecek.

Haberin Devamı

Dünyanın geçmişi en geriye giden parlamentosu olan ve "Parlamentoların Anası" lakabıyla anılan Londra'daki İngiliz Parlamento binası (Westminster Sarayı) özel organizasyonlara açılıyor. Neo-Gotik mimari yapısına sahip ve İngiltere'nin Thames Nehri'nin kenarında bulunan binanın Pugin Odası ve Churchill Yemek Odası gibi kısımları şirketlere ve kişilere özel organizasyonları için kiralanacak.

BAKIM ONARIM FONUNA KATKI İÇİN
Tartışma yaratan hamleyle birlikte çiftler de düğünlerini meşhur Parlamento Binası'nda yapabilecek. İngiliz Avam Kamarası yetkilileri Parlamento binasının bakım ve onarım fonuna katkı için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

İngiliz milletvekillerinin çoğu bu hamleyi desteklese de bazı milletvekili parlamentonun ticarileşmesine karşı çıktı. Bir milletvekili "Sıradaki ne? Westminster JP Morgan Sarayı'mı" diyerek parlamento binasının ticarileştirilmesine sert eleştiri getirdi.

Haberin Devamı

DÜĞÜN YAPILABİLECEK, YEMEKLER PARLAMENTODAN
Uygulamanın hayata geçmesiyle şirketler özel parti ve etkinliklerini Parlamento binasının özel odalarında gerçekleştirebilecek. Çiftler de düğünlerini Thames Nehri'ni en güzel gören yerlerden biri olan binada yapabilecek. Plana göre etkinliklerde yemek servisini de Parlamento binasının catering hizmetleri karşılayacak.

Londra'nın en ünlü yapılarından Parlamento Binası 1834'te yanmış, kalıntıları arasında yeniden inşa edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!