İngiliz turizm devi iflas etti

Güncelleme Tarihi:

İngiliz turizm devi iflas etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2008 15:43

İngiltere'nin en büyük üçüncü tur operatörü olan ve her yıl milyonlarca tur satmasıyla ünlenen XL adlı turizm firmasının iflasının ardından, sayıları binlerle ifade edilen İngiliz turistin, gittikleri ülkelerde sahipsiz kaldıkları bildirildi.

Firmanın iflasını doğrulayan Genel Müdür Phil Wyatt, vardıkları sonucun kendisi için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu belirterek, firmayı kurtarmak için yaptıkları kaynak arayışlarından sonuç alamadıklarını bildirdi.
Dünyanın çeşitli bölgelerindeki 50 farklı ülkede paket tatiller satan firmanın iflasıyla birlikte, 21 uçaktan oluşan filosu da uçuşlarını sonlandırdı.

Halen XL tarafından satılan turlarla dünyanın çeşitli ülkelerinde yaklaşık 67 bin İngiliz turistin bulunduğu, 200 bin kişinin ise ileriye yönelik rezervasyon yaptırıp ödemede bulundukları açıklandı.

Bu arada, İngiltere;deki paket tatil satan diğer tur operatörleri Easyjet, BMI, Flybe ve Ryanair, dünyanın 50 değişik ülkesinde bir anlamda ';mahsur kalan;; İngiliz turistleri ülkelerine geri getirmek konusunda yardımcı olmayı teklif etti.
Firmanın batmasıyla birlikte yabancı ülkelerde kalan İngiliz turistler için bir de yardım hattı kuruldu. Ayrıca, kurulan bir diğer acil yardım hattıyla da rezervasyonu bulunan turistlere bundan sonra ne yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunuluyor.

İngiltere'nin sivil havacılık otoritesi sözcüsü David Clover, XL;in iflasıyla ortaya çıkan tablodan mağdur olan turistlere ve ileriye yönelik rezervasyonu bulunan kişilere her türlü yardımda bulunmak için gerekli adımları atmaya başladıklarını bildirdi.

Halen İngiltere dışında bulunan turistlerin ülkelerine geri getirilmesi için havacılık sektöründe geniş bir işbirliği organize etmeye çalıştıklarını belirten Sözcü, XL;in artık hizmet verme imkanının bulunmadığını, bu nedenle de yurtdışında kalan İngiliz vatandaşlarının evlerine kavuşturulması görevinin kendilerine düştüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!